Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Pozor na kapesní zloděje

KARLOVY VARY- Karlovarští policisté varují před kapesními zloději  

Kapesní zloději byli,  jsou a budou, ale je na každém, aby si ochránil svůj majetek. Obezřetnost a opatrnost podcenili nejméně čtyři poškození, kteří během víkendu nahlásili na obvodním oddělení policie v Rybářích,  že byli  okradeni .
Policisté šetří čtyři případy krádeže na osobě:
-krádež peněženky, ohlásila okradená žena ze Sokolova, která nakupovala v OD Tesco. V  prodejně Sport Direct neznámý pachatel  využil její nepozornosti a z kabelky, kterou měla přes rameno, odcizil peněženku. Kromě peněz přišla žena i osobní doklady. Předvánoční nákup se jí prodražil o 7 000,-Kč.
- druhém případě jde také  o krádež peněženky, kterou zloděj odcizil z bundy poškozeného muže z K.Varů. Muž měl peněženku v přední kapse zimní bundy, neznámý pachatel  využil jeho nepozornosti a přestože měl muž bundu na sobě, odcizil mu peněženku s osobními doklady, stravenkami a finanční hotovostí.
Muž přišel o 1 400,-Kč.
- v třetím případě v OD Varyáda  využil neznámý pachatel nepozornosti poškozeného a z bundy kterou měl odloženou na židli vytáhl peněženku. Drzost zloděje byla velká, muž totiž  seděl u zavěšené bundy,  která byla opatřena zapínáním na zip. Pachatel z peněženky odcizil 6 000,-Kč a  peněženku mu do bundy opět vrátil, aniž by poškozený cokoli zpozoroval.
- čtvrtý případ se stal také v OD Varyáda. Zde opět pachatel využil nepozornosti poškozené ženy. Ta ve chvíli, kdy ukončila hovor zasunula  mobilní telefon do své  přední kapsy u zimní bundy . Aniž by si všimla neznámý pachatel jí mobilní telefon odcizil. Nepozornost ženu stála téměř 15 000,-Kč.
 
Případné rady jak chránit svůj majetek: www.policie.cz/karlovarský - preventisté radí.
 
por.PhDr.Papežová Zdeňka
17.12.2012
 
Odkazy do noveho okna

pozor na zloděje 1

pozor na zloděje 1 

Detailní náhled

pozor na zloděje 2

pozor na zloděje 2 

Detailní náhled

pozor na zloděje 3

pozor na zloděje 3 

Detailní náhled

pozor na zloděje 4

pozor na zloděje 4 

Detailní náhled

pozor na zloděje 5

pozor na zloděje 5 

Detailní náhled

pozor na zloděje 6

pozor na zloděje 6 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem