Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Záchrana lidského života

TRUTNOVSKO-Velké poděkování patří všem zasahujícím policistům 

Koncem měsíce února letošního roku se na operační středisko Policie České republiky v Trutnově obrátila s žádostí o pomoc sedmadvacetiletá žena z Trutnova.

Oznamovatelka uvedla, že se v jedné z místností jejich bytu uzamkl dvaadvacetiletý známý, který se zřejmě pokusil si sáhnout na svůj život. Po čtyřech minutách, které uplynuly od nahlášení uvedené události, se již na místě nacházela policejní hlídka. Jeden z mužů zákona ihned vyrazil dveře od uzamčené místnosti, za kterými se nacházelo tělo bezvládného mladíka. Muži zákona mu ihned poskytli první pomoc a předali jej přivolanému zdravotnickému personálu. Lékař transportoval osobu v bezvědomí do trutnovské nemocnice.

Proč mladík svou životní situaci řešil tak radikálním způsobem, budou v následujících dnech zjišťovat trutnovští kriminalisté ve spolupráci se svými kolegy z místního obvodního oddělení.

Díky rychlému a bezprostřednímu zásahu všech policistů, kteří se na uvedeném případu podíleli, skončil mladík během několika minut v péči lékařů, což mu s největší pravděpodobností zachránilo to nejcennější – lidský život. Za profesionálně odvedenou práci patří všem velké poděkování. 

nprap. Udo Ertner
7. 3. 2012 
 

vytisknout  e-mailem