Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Za volantem alkohol

RYCHNOVSKO - Řídily více než dvě promile 

Hned dva řidiči, kteří neměli problém usednout za volant po předchozím požití alkoholu, uvízli během středy v síti policistů Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou.
O půl čtvrté ráno zastavila sloužící hlídka řidiče vozu zn. Renault 19 Chamade, projíždějícího ulicemi města. Dvaadvacetiletý mladík při dechové zkoušce  nadýchal 1,91 promile alkoholu. Muži zákona zároveň zjistili, že má rozhodnutím rychnovského Okresního soudu zakázáno řídit motorová vozidla až do jara příštího roku. Tato lhůta se mu tak značně prodlouží, muž je podezřelý z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.
Druhý střelec se vypravil pod vlivem alkoholu zřejmě na nákupy. Na parkovišti jednoho rychnovského marketu si jeho indispozice všimli pozorní občané a své obavy, že by se opilec mohl chopit volatnu, oznámili na linku 158. Sedmatřicetiletý místní obyvatel se skutečně s vozem zn. Škoda Favorit rozjel, ale krátce po startu ho zastavila přivolaná rychnovská hlídka. Té také nadýchal 2,47 promile alkoholu v dechu, čímž pro něj další jízda s rukama na volantu na dlouho skončila.

por. Mgr. Alena Kacálková
15. března 2012

vytisknout  e-mailem