Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

V restauraci napadl hosta

HRADECKO - Za ublížení na zdraví a výtržnictví hrozí muži až tři roky vězení  

Hradečtí policisté večera ve čtvrtek 26. ledna 2012 sdělili podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví a výtržnictví jedenatřicetiletému muži z Hradce Králové. Ten je důvodně podezřelý, že v loňském (2011) červenci v restauraci na Smiřicku bezdůvodně fyzicky napadl o dvanáct let mladšího muže z Královéhradecka.

Incident se odehrál loni 3. července kolem třetí hodiny odpoledne v jedné z restaurací na Smiřicku. Útočník nejprve na chodbě restaurace udeřil mladíka, který nestačil v restauraci vypít ani malé pivo, pěstí pod oko a do pusy. Pak se vzájemně drželi a přesunuli se až do salónku. Přitom poškozený uhodil útočníka rukou do obličeje. Nakonec se poškozenému podařilo útočníka povalit na zem.

Ten den skončil napadený muž na pohotovosti v Hradci Králové, kde se podrobil několika vyšetřením. S frakturou čelisti nastoupil do domácího léčení. Přitom musel zhruba týden jíst pouze tekutou stravu. Po několika dalších dnech se mu zranění zahojilo. Poškozený muž byl v pracovní neschopnosti necelých čtrnáct dnů.

Napadený mladík způsobenou škodu odhadl na několik desítek korun. K trestnímu řízení jako poškozený s nárokem na náhradu nákladů na péči hrazenou ze zdravotního pojištění vzniklých z důvodu zaviněného protiprávního jednání se připojila zdravotní pojišťovna. Podezřelý by měl zdravotní pojišťovně za poskytnutou zdravotní péči zdravotnickými zařízeními uhradit přes sedmnáct set korun.

Za přečin ublížení na zdraví a výtržnictví může soud útočníka poslat až na tři roky do vězení. Policisté případ nadále vyšetřují.

nprap. Anna Pešavová - 27. ledna 2012 (13:10)
 

vytisknout  e-mailem