Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Okradená seniorka

Trutnovsko - Dvě ženy jí z bytu odcizily 150 tisíc korun 

V úterý 7. 8. 2012, krátce po třetí hodině odpolední obdržel operační důstojník hlášení o odcizení 150 tisíc korun z bytu. Krádež nahlásil vnuk 94leté seniorky, která bydlí v Trutnově
U staré paní zazvonila žena okolo 30 let, která se vydávala za pošťačku a řekla jí, že má pro ni 1000 Kč z pojišťovny. Seniorka ji vpustila do domu a následně i do svého bytu. „Pošťačka“ jí ukázala bankovku v hodnotě 5000 Kč a poprosila ji o vrácení čtyř tisíc korun nazpět. Seniorka odešla do vedlejšího pokoje, kde ze zásuvky vyndala potřebné peníze, dala je „pošťačce“ a 5tisícikorunovou bankovku uložila zpět do zásuvky. Záhy se u otevřených dveří objevila další žena okolo 50 let, která poprosila o použití toalety. Obě ženy dělaly, že se neznají. „Pošťačka“ ještě seniorku upozornila, že by neměla pouštět cizí lidi do bytu. Mezitím, co vystrašená seniorka hlídala druhou ženu u WC, mladší vnikla do vedlejšího pokoje, odkud ze zásuvky vzala všechny naspořené peníze. Po odcizení peněz obě ženy z bytu společně odešly. Poškozená záhy zjistila, že je bez peněž. Když ale vyšla před dům, žádné ženy již neviděla. Pak zavolala, co se jí stalo vnukovi, který celou událost nahlásil na 158.
 
Kriminalisté mají podezření, že by tyto ženy mohly páchat trestnou činnost po celé naší republice. Žádáme proto občany, kteří by je poznali, aby okamžitě volali na tísňovou linku 158, nebo se obrátili na kteroukoliv policejní služebnu. Je možné, že ženy u nich doma zvonily také.
 
Popis mladší ženy (obr. žena 1): věk kolem 30 let, štíhlá postava výšky 160 cm, snědá pleť, černé vlasy stažené do culíku, mluvila plynně česky, na sobě měla bílou hladkou halenku přes hlavu a tmavé kalhoty, přes rameno černou koženou kabelu s papíry
 
Popis starší ženy (obr. žena 2): věk kolem 50 let, silná postava výšky 150 cm, snědá pleť, černé oči, černé vlasy stažené do culíku, mluvila plynně česky, na sobě měla bílou halenku přes hlavu s krátkým rukávem a hlubokým výstřihem a tmavě modré kalhoty s páskem s lesklou čtvercovou výraznou sponou.
 
Oběma ženám hrozí až 5 let za mřížemi.
 
por. Iva Kormošová
9. 8. 2012, 9:30
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem