Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Napadl spolužáka

HRADECKO - Ten skončil se zlomenou čelistí v nemocnici  


Hradečtí policisté v minulém týdnu (20. března 2012) sdělili podezření ze spáchání přečinu úmyslného ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví osmnáctiletému mladíkovi z Hradce Králové, který v letošním (2012) únoru (8. února) za školou v Hradci Králové napadl o rok mladšího spolužáka z Rychnovska.

Nejprve si vzájemně schovávali oblečení. Podle mladšího spolužáka mu ten den v šatně školy přes oběd zmizely věci na přestrojení. Později je našel v jiné šatní skříňce. Prý mu je tam starší spolužák schoval. Mladší spolužák mu to oplatil tím, že mu schoval jeho botu do rukávu jeho bundy, což útočníka rozzlobilo natolik, že ho uhodil rukou do tváře. Tehdy ještě poškozený vyvázl bez zranění.

Tím však konflikt neskončil, ale měl pokračování v odpoledních hodinách, kdy starší učen opětovně napadl mladšího spolužáka. Udeřil ho pěstí do obličeje, čímž mu způsobil zlomeninu dolní čelisti. Napadený učeň utrpěl zranění, které si vyžádalo hospitalizaci v královéhradecké fakultní nemocnici s následným chirurgickým zákrokem.

Podle útočníka ho celá věc velice mrzí. Prý spolužákovi nechtěl ublížit.

Vzhledem k tomu, že policisté případ šetří ve zkráceném přípravném řízení, bude o jeho dalším osudu v brzké době rozhodovat soud. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání až tříletým trestem odnětí svobody. Případ nadále vyšetřuje hradecká policie.

nprap. Anna Pešavová - 26. března 2012 (11:20)


 

vytisknout  e-mailem