Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Číšník zpronevěřil tržbu

HRADECKO - Peníze z restaurace prohrál v pracovní době na výherních automatech  

Tržby v celkové výši téměř padesát čtyři tisíc korun zpronevěřil během měsíce v jedné z hradeckých restaurací dvacetiletý číšník z Hradce Králové.

Dnes již bývalý zaměstnanec ve dvou případech tržbu určenou svému zaměstnavateli vzal. Jednalo se o tržby z prodaného zboží v baru a dále o peníze z pokladny určené pro výplatu výher klientům z hracích automatů. Letos (2012) v únoru zpronevěřil téměř 12 tisíc korun a o měsíc později (březnu) zpronevěřil necelých 42 tisíc korun. Převážnou část tržeb, zhruba jednu pětinu z celkové vzniklé škody, sám v pracovní době na hracích automatech v restauraci, prohrál. Zbývající peníze použil pro vlastní potřebu.

Mladíkovi, který v restauraci pracoval od loňského (2011) listopadu, policejní komisař letos (2012) v říjnu sdělil podezření ze spáchání přečinu zpronevěry.

Mladý muž, který prý není na výherních automatech závislý, se na policii k protiprávnímu jednání přiznal. Ke skutečnostem jakým způsobem trestnou činnost prováděl využil svého práva a nevypovídal. Způsobenou škodu již částečně uhradil.

Policisté v těchto dnech (29. října 2012) ukončili vyšetřování případu zpronevěry. Spisový materiál s návrhem na podání obžaloby předali hradeckému státnímu zastupitelství. Soud může mladíka za jeho nezákonné jednání poslat na jeden rok až pět let do vězení.

nprap. Anna Pešavová - 6. listopadu 2012 (14:15)

vytisknout  e-mailem