Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Obezřetnost se vyplatí

KRAJ - Zahájení informačně preventivní kampaně proti kapesním krádežím 

Stejně jako na jaře a v předchozích letech startuje i v Královéhradeckém kraji celorepubliková kampaň Obezřetnost se vyplatí.

Cílem preventivně informační kampaně „Obezřetnost se vyplatí“ je, aby se lidé naučili dávat pozor na své osobní věci. Předvánoční období je spojeno s přípravami na Vánoce, nákupem dárků a oslavami Nového roku. Lidé mají u sebe větší množství peněz a toho využívají kapsáři, kteří čekají na svoji příležitost a nepozornost nakupujících lidí.

Kampaň bude probíhat ve dnech od 2. prosince 2013 do 10. ledna 2014 ve všech hypermarketech a supermarketech Albert společnosti AHOLD Czech Republic, a. s. Zákazníci budou informováni prostřednictvím radiového spotu a v některých prodejnách se ve vybraných dnech budou pohybovat policisté, kteří budou nakupující upozorňovat na jejich nepozornosti a neopatrnosti a s tím spojené riziko možného okradení.

Ke kapesním krádežím dochází každodenně, a to zejména v místech, kde se pohybuje větší množství osob, tedy nejen v nákupních centrech, ale i v prostředcích městské hromadné dopravy, na sportovních a kulturních akcí, v restauracích, na nádražích apod.

Nově tak zahajujeme kampaň „Obezřetnost se vyplatí“ ve spolupráci s Českými drahami, a. s., které jsou největším českým železničním dopravcem. Cestující budou v průběhu prosince a ledna nabádáni k obezřetnosti a opatrnosti prostřednictvím plakátů, které budou umístěny na vybraných nádražích a železničních stanicích.

Od začátku letošního roku do 31. října 2013 bylo v České republice zaznamenáno 13.470 případů kapesních krádeží. Ve srovnání s roky 2012 a 2011 bylo ve stejném období zaznamenáno v roce 2012 12.807 případů kapesních krádeží, a v roce 2011 12.029 případů kapesních krádeží.

Jak kampaň v Královéhradeckém kraji probíhala na jaře naleznete zde...

Více informací o preventivně informační kampani „Obezřetnost se vyplatí“ naleznete zde...

Preventivní rady a informace k problematice kapesních krádeží naleznete zde...

Průběh akce v Královéhradeckém kraji:

4. prosince     - Hradec Králové, hypermarket ul. Kutnohorská - více zde...
11. prosince  - Hradec Králové, hypermarket ul. Kutnohorská - více zde...
16. prosince  - Hradec Králové, supermarket ul. Fráni Šrámka, foto zde...
18. prosince - Náchod, hypermarket ul. Polská -více zde...
20. prosince - Trutnov, hypermarket ul. Žižkova - více zde...

Mimo uvedené preventivní akce jsou samozřejmě i v dalších obchodech v průběhu prosince v celém kraji, přítomni pořádkoví policisté, kteří zde vykonávají zvýšený dohled a hlídkovou činnost.  Při výkonu služby dohlíží na dodržování veřejného pořádku, jsou připraveni řešit jeho narušení a svou přítomností působí i preventivně.

Reportáž TV NOVA z akce dne 4. 12. ke zhlédnutí zde... (čas 18:15 - 19:47 min)
Reportáž Českého rozhlasu z akce ze dne 16.12. k poslechu zde...

Článek na webu regiony24.cz o konání akce

 

nprap. Jan Čížkovský
30. listopadu 2013

vytisknout  e-mailem