Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy, Služba kriminální policie a vyšetřování

Žádost: Žadatelka si podala žádost dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím. Žádala o informace k oznámení o možném protiprávním jednání ze strany obžalovaných příslušníků Policie ČR, služebně zařazených na SKPV Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy. 1) Jak bylo s podnětem naloženo? 2) Pod jakým č. j. je evidováno? 3) V jakém procesním postavení je OA IZS? 4) Kdy bude OA IZS umožněno nahlédnout do evidence „vyřazených spisů“ na Krajském ředitelství policie hl. m. Prahy? 5) Kdy bude OA IZS v souladu se zákonnými normami a oprávněními odborové organizace předloženy všechny předpisy a IAŘ o proškolení k cestovním náhradám jak vedoucích pracovníků, tak řadových příslušníků vedením Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy tak, jak jsme dne 12. 07. 2019 ve 13 hod žádali? 

Odpověď:  Žadatelce byly poskytnuty následující informace:

1) Bylo předáno k dalšímu opatření na GIBS.3/2008 Sb., o Policii České republiky.
2) Věc je evidována pod č. j. KRPA-255777/ČJ-2019-0000KR.
3) Požadované údaje nemají charakter informací definovaný v ustanovení § 3 odst. 3 InfZ. Podle ustanovení § 2 odst. 4 shora citovaného zákona se povinnost poskytovat informace netýká dotazů na názory, budoucí rozhodnutí a vytváření nových informací.
4) Nebude „vyřazené spisy“ povinný subjekt neeviduje.  
5) Viz vám doručené vyrozumění ředitele KŘP hl. m. Prahy brig. gen. Ing. Tomáše Lercha ze dne 11. 7. 2019 pod č. j. KRPA-255777-2/ČJ-2019-0000KR.

vytisknout  e-mailem