Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy, Odbor služby dopravní policie

Žádost: Žadatel si podal žádost dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím. Žádal o poskytnutí informací k dopravnímu režimu v oblasti Karlína, konkrétně k rozhodnutí, že se po vyhodnocení zkušebně zavedeného dopravního režimu nebude na území hl. m. Prahy dále rozšiřovat, ani používat a v rámci realizace zóny placeného stání bude upraven. Žadatel konkrétně požadoval sdělení k následujícím dotazům: 1) Zda je výše uvedené tvrzení pravdivé. 2) Pokud je, tak kdo toto rozhodnutí učinil. 3) Kdo vypracoval vyhodnocení dopravního režimu v Karlíně. 4) Kopii předmětného vyhodnocení v jakékoli formě. 5) Jakékoli podklady, rozhodnutí či vyjádření, kterým bylo rozhodnuto, že se předmětný dopravní režim nemá v Karlíně používat. 6) Informaci zda ten, kdo toto rozhodnutí učinil, měl k tomu pravomoc, jak někdo na straně policie může něco takového závazně rozhodnout. 

Odpověď:  Žadateli byly poskytnuty následující informace.

1) Ano, ale pouze v kontextu celého stanoviska.

2) Rozhodnutí k místní úpravě není vydáváno, je-li míněno stanovení, pak v takovém případě příslušný silniční správní úřad.

3) Za vyhodnocení lze považovat zohlednění uvedených aspektů s přihlédnutím k platné legislativě, nehodovosti a intenzitě provozu.

4) Povinný subjekt nemá informace o existenci jakéhokoli vyhodnocení v listinné podobě.

5) Povinný subjekt nedisponuje takovým podkladem, stanovisko Policie ČR k předmětné věci bylo již žadateli poskytnuto dne 16. 5. 2019.

6) Viz bod č. 2). 

vytisknout  e-mailem