Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy, Kancelář ředitele

Žadatel si podal žádost dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve které žádal o poskytnutí informací ve znění žádosti: „… ohledně incidentu, do kterého byl zapleten opilý policista v uniformě a údajně policistka v civilu. Incident se stal 17.2.2024 v Nádražní ulici v Praze, opilý policista zaklekl mladou dívku a poté ji téměř skalpoval. Zajímá mě, zda byl policista i policistka postaveni mimo službu a co dál se s nimi bude dít.“. 

S ohledem na věcnou a místní působnost Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy ve vztahu k požadovaným informacím povinný subjekt podle ustanovení § 2 odst. 1 InfZ žádost o poskytnutí informace posoudil a uvedl následující:

Ve věci incidentu v ul. Nádražní dne 17. 2. 2024 lze konstatovat, že celou věc si na místě události převzala do trestního řízení GIBS, tedy, GIBS je jediným orgánem, který v současné době je oprávněn poskytovat informace v této rovině.

Ke dni podání žádosti se incidentem zabývá i služební funkcionář, který shromažďuje podklady k řízení ve věcech služebního poměru (v souladu se zákonem č. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů), jehož závěrem může být zproštění výkonu služby nebo propuštění ze služebního poměru. Služební funkcionář se zabývá i jednáním policistky.

vytisknout  e-mailem