Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy, Kancelář ředitele

Žádost: Žadatelka si podala žádost dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím. Žádala o poskytnutí statistik kriminality za roky 2016 až 2020 a nárůstu kriminality v hlavním městě, konkrétně nejvíce problémové a nejméně problémové městské části, dále pak žádala o sdělení počtu příslušníků na oddělení služební kynologie a oddělení Metro. 

Odpověď:  Žadatelce byly poskytnuty následující informace.
Statistiky kriminality za roky 2016 – 2020 a otázky na narůstání kriminality v hlavním městě odkazuje povinný subjekt v souladu s § 6 informačního zákona na zveřejněné informace – statistické přehledy kriminality, které jsou zveřejněny na internetové stránce www.policie.cz/statistikykriminalita.aspx.
K otázce na nejvíce problémové městské části hlavního města Prahy, jaké trestné činy zde převažují, a naopak nejméně problémové městské části, odkazuje tímto povinný subjekt v souladu s § 6 informačního zákona na zveřejněné informace – mapa kriminality, která je zveřejněna na internetové stránce https://kriminalita.policie.cz.
K dotazu na počty příslušníků určitých oddělení povinný subjekt sděluje, že na oddělení služební kynologie je systemizováno 65 příslušníků, na oddělení Metro potom 85 příslušníků.

vytisknout  e-mailem