Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy, Kancelář ředitele

Žádost: Žadatel si podal žádost dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím. Žádal o informace k dopravním nehodám v místě křížení ulic Evropská a Alžírská, konkrétně požadoval 1) Ke kolika dopravním nehodám došlo na zmíněném úseku od roku 2017 do současnosti? 2) S jakou frekvencí se provádí měření rychlosti v daném úseku? 3) Je instalované technické zařízení pro detekci a dokumentaci vozidel, která projedou na světelné křižovatce na červenou? 4) Ke kolika přestupkům došlo v daném úseku od roku 2017 do současnosti a kolik bylo uděleno pokut? 5) Jsou instalovaná technická zařízení pro měření úsekové rychlosti? Ke kolika přestupkům překročení rychlosti došlo od roku 2017 do současnosti? 

Odpověď:  Žadateli byly poskytnuty následující informace

Ad. 1) Na základě prověření Odborem služby dopravní policie Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy bylo zjištěno, že v období od 1. 1. 2017 došlo v uvedené oblasti k 37 dopravním nehodám. Při těchto nehodách došlo ke 2 lehkým zraněním účastníků. Jedna dopravní nehoda byla s účastí chodce s následkem lehkého zranění.

Ad. 2) Na ulici Evropská, v úseku od ul. Veleslavínská, až po ulici Etiopská, nedochází k měření rychlosti z důvodu praktické nemožnosti odstavovat zastavená vozidla, aniž by to neohrozilo bezpečnost silničního provozu.

Ad. 3) Zda je na uvedeném místě instalován technický prostředek pro detekci jízdy na červenou nelze odpovědět, neboť tato zařízení nejsou v gesci Policie České republiky. Uvedená zařízení spravuje Technická správa komunikací hl. m. Prahy.

Ad. 4) Policií bylo zjištěno, že za období od 1. 1. 2017 do současné doby bylo řešeno celkem 8 přestupků v oblasti BESIP, které byly vyřízeny na místě blokově a 8 přestupků vyřešeno oznámením.

Ad. 5) K otázce aktivity úsekových měřičů rychlosti v oblasti křižovatky Evropská a Alžírská se povinný subjekt odkazuje plně na totožnost s bodem Ad. 3).

vytisknout  e-mailem