Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy, Kancelář ředitele

Žadatelka si podala žádost dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve které požadovala poskytnutí informací k provozu střelnice Králův Dvůr, okres Beroun, konkrétně žádala: 1) Byl provoz této střelnice řádně povolen dle § 52 odst. 2 zákona č. 119/2002 Sb., o střelných zbraních a střelivu, ve znění pozdějších předpisů. 2) Pokud ano, kdy rozhodnutí nabylo právní moci (poskytnutí kopie rozhodnutí bez osobních údajů). 3) Kdo byl účastníkem řízení o povolení provozování střelnice a jaká byla stanoviska. 4) Jaký uvedl žadatel typický dostřel zbraní užívaných na střelnici, o užívání jakých zbraní na střelnici žádal? Provozovatel střelnice na svých webových stránkách uvádí možnost střílet z krátkých i dlouhých zbraní až na vzdálenost 200 m. 5) Provedl váš správní orgán v rámci správního řízení o povolení provozování střelnice místní šetření na místě samém? Pokud ano, jaké okolnosti byly brány v potaz při vydání povolení k provozování. 6) Předcházelo-li žádosti o po 

Žadatelce bylo poskytnuty následující informace:
Ad 1) Správní řízení o povolení k provozování střelnice je vedeno pod č. j. KRPA-233619/ČJ-2020-0011IY. Dne 8. 12. 2020 bylo vydáno Krajským ředitelstvím policie hlavního města Prahy, odbor služby pro zbraně a bezpečnostní materiál podle ustanovení § 52 odst. 2 zákona o zbraních na základě žádosti podané právnickou osobou Rozhodnutí o povolení k provozování stálé venkovní střelnice pro sportovní a výcvikovou střelbu z palných krátkých, dlouhých, historických a mechanických zbraní za podmínek stanovených znalcem v oboru Balistika, střelivo výbušniny a provozním řádem.
Ad 2) Toto rozhodnutí nabylo právní moci dne 8. 12. 2020. Kopie rozhodnutí byla poskytnuta.
Ad 3) Účastníkem řízení byl žadatel o povolení střelnice.
Ad 4) V provozním řádu střelnice v bodě j) je mimo jiné uvedeno, že „na střelnici je možno provádět střelbu ze všech střelných palných krátkých, dlouhých zbraní, historických palných střelných zbraní a zbraní mechanických dle zákona č. 119/2002 Sb., o střelných zbraních a střelivu na vzdálenost 200 m, když minimální vzdálenost u dlouhých zbraní je 10 m a u krátkých zbraní vzdálenost 25 m s minimální vzdáleností 7 m“.
Ad 5) Před vydáním rozhodnutí byla dne 29. 10. 2020 provedena fyzická kontrola střelnice, včetně fotodokumentace, za účelem posouzení, je-li zajištěno bezpečné používání zbraní a střeliva. Ke dni kontroly porovnáním provozního řádu střelnice se skutečností nebyly zjištěny žádné odchylky, střelnice splňovala všechny zákonné požadavky k jejímu provozování.
Ad 6) Dle ustanovení § 52 odst. 4 zákona o zbraních: K žádosti o povolení k provozování střelnice je žadatel povinen připojit:
a) listinu prokazující oprávnění užívat nemovitost jako střelnici,
b) provozní řád střelnice ověřený znalcem v oboru balistiky, obsahující zejména situační nákres střelnice s vyznačením prostředků k zajištění bezpečnosti při střelbě, a vzor označení správce střelnice s uvedením funkce, jména a příjmení,
c) výpis z obchodního rejstříku, je-li žadatel v něm zapsán,
d) souhlas vlastníka nebo nájemce pozemku nebo střelnice s provozováním střelnice; je-li zřízení střelnice požadováno na honebním pozemku, též souhlas uživatele honitby.
Žadatel k žádosti mimo jiné připojil:
sdělení MÚ Králův Dvůr, Stavební úřad Králův Dvůr s tím, že se na pozemku nenacházejí žádné stavby podléhající stavebnímu řízení a „provozování střelnice neodporuje stavebním předpisům“.
Ad 7) Podmínky provozu střelnice jsou upraveny v PROVOZNÍM ŘÁDU STŘELNICE LITTOHLAW, který byl ověřen soudním znalcem dne 31. 7. 2020.
Ad 8) Provozní řád střelnice obsahuje povinné náležitosti stanovené prováděcím právním předpisem Vyhlášky č. 221/2017 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o zbraních – stav k 29. 1. 2021.  Kopie provozního řádu byla žadatelce poskytnuta.

vytisknout  e-mailem