Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy, Kancelář ředitele

Žádost: Žadatel si podal žádost dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím. Žádal o poskytnutí informací, jakým způsobem lze postupovat proti policistovi, který si neplní povinnosti, maří úkony a tím zajišťuje neoprávněné výhody jiným zúčastněným osobám. Komu stížnost adresovat, co musí obsahovat, dle jakého zákona se postupuje a jaké následky z toho pro policistu plynou. 

Odpověď:  Žadateli bylo sděleno následující. K části žádosti týkající se způsobu podání stížnosti na policistu byl žadatel odkázán na informace uveřejněné na webových stránkách www.policie.cz, konkrétně v oddílu „eKomunikace“, pod heslem „Stížnosti“ je zveřejněn článek "Jak a kde si může občan stěžovat". Veškeré informace týkající se podání stížnosti na policistu lze nalézt na internetové stránce: http://www.policie.cz/clanek/urad-vnitrni-kontroly-jak-a-kde-si-muze-obcan-stezovat.aspx

K části žádosti, týkající se postihu policisty bylo žadateli sděleno, že příslušník bezpečnostního sboru Policie České republiky podléhá kázeňské pravomoci služebního funkcionáře, řízení ve věcech služebního poměru upravuje zákon č. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, ve znění pozdějších předpisů. Závadné jednání příslušníka může být také řešeno v rámci služebního hodnocení podle § 203 téhož zákona.

vytisknout  e-mailem