Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Zloděj byl polapen

HRANICE - Policisté si na něho počkali v jiném kraji. 

Koncem druhé dekády měsíce ledna se v obci Hustopeče nad Bečvou pohyboval 23letý mladík, který nepřijel za krásami obce, ale páchat trestnou činnost. Nechal za sebou škodu za necelých 167 000 Kč. Po jeho stopě se vydali policisté a včerejšího dne ho zadrželi ve Valašském Meziříčí a převezli ho na služebnu do Hranic, kde bylo proti němu zahájeno trestní stíhání pro trestné činy krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody.
Šetřením vyšlo najevo, že v uvedené době, tehdy ještě neznámý pachatel, rozbil kamenem francouzské okno na jednom z rodinných domů a vnikl dovnitř. S sebou odnesl finanční hotovost, šperkovnici s různými šperky, elektroniku, pánskou tašku, čipovou kartu a klíče. Zloděj nejenže v domě kradl, ale také prořízl na zahradě domu plachtu venkovního posezení a poškodil i vnitřní zařízení bytu.
Pak jeho kroky vedly k bytovému domu, který je součástí místní základní školy, a z neuzamčené skříně na chodbě ukradl vojenskou maskáčovou tašku s vojenským oblečením a baseballovou pálkou v hodnotě 1 500 Kč.
V podvečer využil příležitosti v podobě nezajištěného a neuzamčeného dámského kola v hodnotě 2 000 Kč, které stálo před místní restaurací na ulici Školní a odcizil ho.
Po provedených úkonech na policejní stanici byl ze zadržení, ale se sděleným obviněním, propuštěn na svobodu. Z odcizených věcí se nepodařilo nic zajistit, protože vše stačil využít ve svůj prospěch. Za uvedené trestné činy mu s ohledem na způsobenou škodu hrozí v případě odsouzení až pětiletý pobyt za mřížemi. 

por. Mgr. Miluše Zajícová
13. února 2019

vytisknout  e-mailem