Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Z místa nehody utekl

Šumperk - ujížděl policejní hlídce 

Nabourala zaparkovaná vozidla
Z trestného činu ohrožování pod vlivem návykové látky je podezřelá 51letá žena ze Zábřežska. Ta dne 16. 12. 2009 v 15.30 hodin řídila osobní vozidlo značky VW Vento z obce Dubicko, kdy v obci Hrabová nezvládla své vozidlo a narazila do dvou odstavených vozidel značky Škoda Felicia a Renault Scénic. Provedenou orientační dechovou zkouškou na alkohol bylo u ženy zjištěno 1,37 promile alkoholu v dechu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn škoda nebyla doposud vyčíslena. 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Ujížděl policejní hlídce
Z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění je podezřelý 23letý muž z Olomouce. Ten dne 16. 12. 2009 ve 20.55 hodin byl kontrolován hlídkou policie na ulici Uničovské v Mohelnici, jako řidič vozidla značky Alfa Romeo. Muž nejdříve hlídce zastavil a následně se rozjel a začal ujíždět. Policisté začali vozidlo okamžitě pronásledovat. Při jízdě podezřelý s vozidlem vytlačoval z cesty ostatní vozidla i vůz policejní hlídky. Řidiče se policistům podařilo zadržet v Medlově. Provedenou lustrací byla zjištěna totožnost řidiče. Dále hlídka zjistila, že Městským úřadem v Uničově má blokaci řidičského oprávnění a tímto se na něj pohlíží jako na neřidiče. U muže byla provedená dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem. Policisté provedli test na přítomnost omamných a psychotropních látek s pozitivním výsledkem na amfetamin. Muž byl zadržen a umístěn do policejní cely.
 
Z místa nehody utekl
Dne 16. 12. 2009 v 18.50 hodin, mezi obcemi Bratrůšov a Šumperk, došlo k havárii osobního vozidla Škoda Favorit, které řídil 21letý muž ze Šumperka. Ten při průjezdu mírné levotočivé zatáčky na zasněženém povrchu dostal smyk. S vozidlem vyjel mimo silnici, kde narazil do břehu příkopu a následně byl zpět vymrštěn na silnici. Vozidlo zůstalo ležet na levé straně a napříč silnicí. Muž z místa nehody utekl a vozidlo neoznačil jako překážku silničního provozu. Následně ve 20.30 hodin vyhledal lékařské ošetření v šumperské nemocnici, kde byl policií ustanoven jako řidič výše uvedeného vozidla. U muže byla provedená dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem, dále test na přítomnost omamných a psychotropních látek s pozitivním výsledkem na amfetamin. Ohledáním na místě dopravní nehody policisté zjistili, že vozidlo mělo na zadní nápravě letní a na přední nápravě zimní pneumatiky. Při nehodě muž utrpěl lehké zranění a celková škoda na vozidle činí 5000 Kč.
 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 Auto nechal odemčené
Trestného činu krádeže se dopustil neznámý pachatel, který v době od 15. 12. do 16. 12. 2009 v obci Leština, vnikl do nezajištěného osobního vozidla, které měl majitel zaparkované před domem. Z vozidla odcizil autorádio, autonavigaci, nástavec na bezpečnostní klíč, peněženku s finanční hotovostí a s osobními doklady. Svým jednáním tak způsobil majiteli škodu přes 23000 Kč.
 
Přišel o 25000 Kč
Trestného činu krádeže věcí při sobě se dopustil neznámý pachatel. Ten v době od 15. 12. 21.00 hodin do 16.12. 2009 02.00 hodin na Hlavní třídě v Šumperku v herně baru Bonanzna, odcizil z náprsní kapsy bundy, kterou měl 36letý muž ze Šumperska na sobě, finanční hotovost 10000 Kč. Dále poškozený zjistil, že mu byla odcizena směnka na neproplacenou výhru ve výši 15000 Kč. Celkově mu tak byla způsobena škoda ve výši 25000 Kč.  
 
Odcizil kosmetiku
Z trestného činu krádeže je podezřelý 44letý muž z Mohelnicka. Ten dne 16. 12. 2009 v odpoledních hodinách v prodejně dm drogerie na náměstí Osvobození v Zábřehu, odcizil jeden kus kosmetiky v hodnotě 246 Kč. Tohoto jednání se dopustil i přesto, že byl v minulosti za obdobnou trestnou činnost řešen Obvodním soudem v Praze.
 

vytisknout  e-mailem