Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Vykázání ze společného obydlí

Olomouc - v roce 2010 se jedná již o 25 případů vykázání 

Vykázání ze společného obydlí s ohroženou osobou

 Dne 27. 12. 2010 olomoučtí policisté vykázali ze společně obývaného bytu dvaatřicetiletého muže z Olomouce.
 

Muž zhruba od roku 2004 ve společně obývaném bytě v Olomouci psychicky a fyzicky napadal ženu - svojí šestasedmdesátiletou babičku. Fyzické útoky spočívaly v opakovaném fackování, postrkování a narážení, v důsledku čeho žena několikrát utrpěla drobnější zranění. Psychické útoky se odehrávaly ve formě sprostých nadávek.  Minimálně ve 20 případech musela žena ze strachu o své zdraví a svůj život z bytu před svým vnukem utéct. Přespávala ve společných prostorách domu, nebo u své kamarádky a v jednom případě také u sousedů. 
Dne 27. 12. 2010 kolem druhé hodiny ranní přišel vnuk v podnapilém stavu do společně obývaného bytu. Začal ženě verbálně vyhrožovat a poté jí několikrát udeřil otevřenou dlaní do obličeje. Žena narazila na zeď a upadla na zem. Vnučka, která byla v bytě na návštěvě přivolala Policii ČR a záchrannou službu.
Během včerejšího dne věc oznámila olomouckým policistům, kterým dále uvedla, že jde ze strany vnuka o opakované slovní a fyzické napadání, které se stupňuje. Policii doposud k žádnému napadnutí ze strany vnuka nevolala a celou situaci popírala ze strachu o zdraví a svůj život. Tímto jednání vnuka vykazuje všechny znaky domácího násilí a policisté ho dne 27. 12. 2010 vykázali ze společně obývaného bytu. Ten proti rozhodnutí o vykázání podal námitky, které mu byly zamítnuty.
Policisté dále zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu týrání osoby žijící ve společném obydlí. Muži tímto hrozí za jeho jednání trest odnětí svobody až na čtyři léta.
 

por. Bc. Marie Štrbáková

29. 12. 2010

vytisknout  e-mailem