Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Vloupání do motorových vozidel

Olomouc-Auto není trezor 

Vloupání do motorových vozidel
V době od pondělí 13. 12. 2010 do úterý 14.12.2010 došlo v Olomouci ke čtyřem vloupáním do motorových vozidel. V noci z pondělí na úterý se neznámý pachatel vloupal do motorového vozidla značky Škoda Felicia, zaparkovaného před domem na ulici třída Míru v Olomouci. Z vozidla odcizil autorádio a DVD přehrávač s obrazovkou. Majiteli způsobil celkovou škodu ve výši 2 500 korun.
Také na ulici Jeremenkova v Olomouci se neznámý pachatel vloupal v nočních hodinách do motorového vozidla značky MAN. Poškodil skleněnou výplň pravých dveří a z vozidla odcizil elektronické zařízení na výběr mýtného pro komunikace České republiky a Rakouska. Tímto společnosti způsobil celkovou škodu ve výši 7 tisíc korun.
Včera v podvečerních hodinách se neznámý pachatel vloupal do vozidel zaparkovaných na ulicích Bezručova a Šmeralova v Olomouci. Na obou vozidlech poškodil skleněnou výplň okna dveří a následně z vozidel odcizil papírovou tašku s mikroskopickými sklíčky, tašku s firemními dokumenty a dámskou kabelku s osobními doklady, finanční hotovostí, platební kartou a flash kartou. Celková škoda je vyčíslena na více jak 9 tisíc korun. Zda se jedná a jednoho pachatele, nebo pachatelů více policie šetří.
Policie radí majitelům a řidičům vozidel:
Při odchodu od zaparkovaného vozidla se vždy ujistěte, že na sedadlech nebo jiných odkládacích plochách nemáte viditelně odložené cenné věci, kabelky, kufříky a jiná zavazadla, mobilní telefony, fotoaparáty, notebooky, doklady od vozidla, peněženky nebo osobní doklady. I zdánlivě bezcenná věc může pachatele nalákat. Auto není trezor a ani zavazadlový prostor vozidla není vhodný pro úschovu cenných věcí. 
Naše lhostejnost zlodějům nahrává, a proto si všímejte pohybu osob kolem zaparkovaných vozidel. Pokud uvidíte podezřelou osobu, která se pohybuje mezi zaparkovanými vozidly nebo už dokonce do některého vniká, volejte ihned Policii České republiky na linku 158. Nikdy nevíte, kdy všímavost vašich sousedů zachrání vozidlo právě vám.

vytisknout  e-mailem