Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Vloupání do chat

Přerovsko - sedm chat na Hranicku navštívil nezvaný host 

Sedm chat v zahrádkářské kolonii v Hranicích v době od 27.12.2010 do 28.12.2010 navštívil nezvaný host. Některé pouze prohledal, jinde vzal, co se mu hodilo.
V prvním případě 76 letému majiteli poškodil dřevěné dveře na chatě, z chaty nic neodcizil. Majiteli způsobil škodu za 2 000 Kč.
Ve druhém případě 52 letému majiteli poškodil plastové okno na chatě a vstupní dveře. Poté, co do chaty lapka vnikl, z ní odcizil teplovzdušný ventilátor. Majiteli byla způsobena škoda za 22 500 Kč.
Ve třetí chatě, kterou zloděj navštívil, rozbil dřevěné dveře a odcizil z ní různé nářadí, oblečení, deky, láhev vína, slivovici, různé sklenice, příbory a potraviny. Na závěr ještě roztrhl závěs v kuchyni, rozbil  skleněnou tabuli na kuchyňské skříňce a poškodil drátěný plot. Po jeho řádění vznikla 59 leté majitelce škoda za 5 770 Kč.
Ani čtvrtá chata neodolala. Na té její 48 leté majitelce rozbil okno a dveře. Do chaty vnikl, prohledal ji, ale nic neodcizil. Škoda poškozením byla vyčíslena na 1 400 Kč.
V další z chat 58 leté majitelky poškodil okno, do chaty vnikl. Opět ji prohledal, ale nic nevzal. Škoda dosáhla 1 000 Kč.
V šesté z navštívených chat opět rozbil okno, prohledal ji, ale opět nic neodcizil. Po jeho návštěvě byla 55 leté majitelce chaty způsobena škoda za 1 000 Kč.
Na poslední chatě, kterou lapka navštívil, opět rozbil okno, prohledal ji, ale nic neodcizil. 75 letému majiteli vznikla škoda za 1 000 Kč.
Celková škoda odcizením a poškozením, kterou lapka svým řáděním způsobil  7 majitelům chat, byla vyčíslena na 34 670 Kč.
Pachateli, v případě jeho zjištění, hrozí za přečin krádež  a za přečin poškození cizí věci, trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.
29.12.2010
por. Mgr. Irena Urbánková

vytisknout  e-mailem