Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Varování pro občany

JESENICKO - Podvodníci okradli dvě seniorky. 

Během pár dnů přišla na Jesenicku již druhá seniorka o své životní úspory. První případ se objevil v Javorníku 26. března, kde 78letá seniorka přišla o 200.000 Kč. Další případ oznámila na policii 87letá žena z Jeseníku. Ve středu 4. dubna ji opakovaně telefonicky kontaktoval neznámý pachatel, který se vydával za jejího vnuka. „Vnuk“ po své babičce požadoval půjčku finanční hotovosti. Peníze prý potřeboval pro notáře v Šumperku. Žena pachateli přislíbila zapůjčení finanční hotovosti ve výši 100.000 Kč. Pro peníze měl přijet cizí člověk, kterému měla žena ještě zaplatit další 3.000 Kč, jako odměnu za převoz peněz. Po 15 hodině seniorka podle domluvy čekala u prodejny Billa v Jeseníku. Muži, který přijel na místo v tmavém vozidle, předala 103.000 Kč v hotovosti. Staršího muže s prošedivělými vlasy doprovázela mladší světlovlasá žena.  

Protože seniorka k osobám podala velmi strohý popis, obracíme se s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Žádáme všechny svědky, kteří zaznamenali pohyb uvedeného vozidla a jeho posádky, aby se obrátili na nejbližší policejní služebnu nebo na tísňovou linku 158. Kriminalistům by v pátrání také pomohly záběry z kamerových zařízení vozidel, která ve středu 4. dubna danou oblastí projížděla v době mezi 15:00 až 15:30 hod.

V případě, že by i Vás kontaktovala nějaká podezřelá osoba, která by požadovala zapůjčení většího finančního obnosu, ihned prostřednictvím linky 158 kontaktujte policisty.

por. Ing. Tereza Neubauerová

6. dubna 2018

vytisknout  e-mailem