Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Střety se zvěří

PROSTĚJOVSKO - Srna a zajíc způsobili nehody. 

Ve čtvrtek 15. dubna 2020 ve večerních hodinách řešili policisté prostějovské skupiny dopravních nehod dvě srážky automobilů se zvěří. K první došlo ve dvacet hodin mezi obcemi Hluchov a Přemyslovice, kdy jednadvacetileté řidičce Škody Fabie do jízdní dráhy z lesního prostoru vlevo od komunikace náhle vyběhla srna. Řidičce se střetu již nepodařilo zabránit a levou přední částí vozidla srnu srazila. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 40 tisíc korun. Srnu se nalézt nepodařilo.

Přesně o dvě hodiny později došlo k podobné události asi 22 kilometrů jihovýchodně, na silnicí mezi obcemi Sněhotice a Podivice. Tam devětačtyřicetileté řidičce Peugeotu do cesty z levé strany náhle vyběhl zajíc. Při střetu s čelní částí vozidla byl zajíc usmrcen a jeho tělo zůstalo zaklíněno v prostoru předního nárazníku. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun. Zajíc byl předán členovi místního mysliveckého sdružení.

Ke zranění osob při uvedených nehodách nedošlo. Alkohol u obou řidiček policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami.

por. Mgr. František Kořínek

16. dubna 2021

Odkazy do noveho okna

DN zajíc

DN zajíc 

Detailní náhled

DN zajíc

DN zajíc 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem