Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Skončila ve vazbě

OLOMOUC - Hrozí jí až desetiletý pobyt za mřížemi. 

Začátkem července letošního roku realizovali kriminalisté „TOXI“ týmu územního odboru Olomouc, na základě rozpracované operativní činnosti, další případ na úseku drogové problematiky. V této souvislosti byla zadržena 28letá žena z Olomoucka, která byla následně obviněna ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Samotná realizace proběhla 2. července 2019 ve spolupráci s policisty Odboru služby pořádkové policie Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, při níž byla 28letá žena, na základě předchozího souhlasu se zadržením, vydaného státním zástupcem, zadržena v Olomouci, části Lazce. Téhož dne provedli kriminalisté také domovní prohlídku v místě současného bydliště zadržené na Olomoucku. Při ní zajistili stopy, úzce související s nelegální výrobou a distribucí drogy, mimo jiné i metamfetamin, tzv. pervitin a chemikálie. Zajištěné věci byly zaslány na odborné pracoviště k provedení expertiz. Následně bylo policejním komisařem zahájeno trestní stíhání 28leté ženy, jakožto obviněné ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za ten jí, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Jak kriminalisté zjistili, obviněná měla nejméně od května loňského roku do doby svého zadržení, neoprávněně vyrábět a následně distribuovat několika dalším odběratelům v okrese Olomouc, psychotropní látku metamfetamin, tzv. pervitin, v různých dávkách a množství, a to buď za úplatu, zdarma či protislužbu, spočívající např. v odvozu vozidlem. Mezi její odběratele patřili muži i ženy. Obviněná byla již v minulosti za obdobnou trestnou činnost soudem odsouzena a potrestána. I ona je uživatelkou drogy.

Policejní komisař dal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněné do vazby, který byl soudem akceptován. Trestní stíhání tak probíhá vazebně.

por. Mgr. Irena Urbánková

17. července 2019

vytisknout  e-mailem