Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Prevence se musí vyplatit

Prostějov - policisté rozdávali preventivní materiál s cennými radami 

V úterý 22. března proběhla v rámci Územního odboru PČR Prostějov preventivní akce před místním supermarketem Kaufland v rámci celorepublikového projektu s názvem "Nedej zlodějům šanci".

Policisté často vidí, a to nejen v blízkosti obchodních center, jak lidé dávají všanc své osobní věci. Údiv ve tváři nechybí ani policejním preventistům. Když na vlastní oči vidí nákupní vozíky, které zdobí odložená kabelka... Nikomu cizímu to samozřejmě nedává právo, aby si z ní cokoli vzal. Přesto se ale mezi lidmi objevují ti, kteří si rádi vezmou, co jim nepatří. Běhat po úřadech nebo přijít o vydělané peníze či cennosti není příjemné pro nikoho. Ptáte se, proč policisté opět upozorňují na to, co už dávno víte? Odpověď je jednoduchá. Protože se to stále děje a nepoučitelnost hýbe světem. Nemalé množství lidí si nechává své osobní věci bez dozoru, nákupy včetně drahých věcí leží na předních sedadlech vozidel, kabelky se vesele pohupují na nákupních vozících. Všem případům policisté samozřejmě věnují patřičnou pozornost. Je však velice těžké zloděje vypátrat, když ani samotná oběť krádeže neví, kým byla okradena.

Policisté se snaží opravdu všemi silami pomáhat a chránit. V rámci prevence informují obyvatele o možných nebezpečích, která jim hrozí. Ale ty "hříšníky", kteří své osobní věci nechávají bez dozoru, musejí upozornit - hlídejte si, co vám patří! A to nejen v nákupních centrech, obchodech a prostředcích hromadné dopravy. Podobné preventivní akce, jako byla ta včerejší v Prostějově, budou v rámci celého Olomouckého kraje probíhat i v budoucnu.

Na závěr dodáváme. Dávejte si prosím pozor na své cennosti a nedávejte zlodějům žádnou šanci!!!

por. Bc. Eva Čeplová

23.3.2011

vytisknout  e-mailem