Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Policejní mistrovství ve služební kynologii

V kategorii družstev oba psovodi z Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje obsadili druhé místo.  

V týdnu od 16. 9. do 21. 9. 2012 v areálu výcvikového střediska služební kynologie Dobrotice se konalo již IX.Policejní mistrovství České republiky 2012 ve služební kynologii. Soutěže se zúčastnilo 13 dvoučlenných družstev složených z policejních psovodů se služebními psy čtrnácti krajských ředitelství, služby cizinecké policie a ochranné služby.
 
Mezi soutěžícími policejními kynology bylo také družstvo Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje ve složení pprap. Josef Kubíček a pprap. Michal Stránský. Inspektor Kubíček soutěžil se služebním psem jménem Uri a inspektor Stránský soutěžil se psem jménem Vik.
 
Soutěžilo se ve dvou kategoriích, to v jednotlivcích v družstvech. V obou kategoriích pak psovodi sbírali body v disciplínách Poslušnost, Obrana a Pachová práce. Své schopnosti a dovednosti předvedli služební psi např. v poslušnosti, osobní ochraně psovoda a vyhledávání vystřelených nábojnic. Dále např. psovodi se svými svěřenci vyhledávali osoby a předmětu v objektu a v terénu, prováděli zákroky a zadržení pachatele v místnosti, v terénu a v noci, pátrali po stopě pachatele za různých podmínek a po několikahodinové prodlevě.
 
V disciplíně nejlepší stopařské práce se pprap. Stránský se svým psem Vikem umístil na prvním místě a celkově v kategorii jednotlivců na velice pěkném druhém místě. V disciplíně nejlepší obrané práce se umístil pprap. Kubíček se svým svěřencem na prvním místě a celkově v kategorii jednotlivců na pěkném desátém místě.
 
V kategorii družstev oba psovodi se svými svěřenci získali druhý nejvyšší počet bodů a v celkovém pořadí se tak policejní psovodi Olomouce umístili na pěkném druhém místě.
 
 
 
 
 
Fotogalerie
 
 
 
 
 
 
por. Bc. Josef Bednařík
5. října 2012

vytisknout  e-mailem