Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Okradený cestující

Olomoucko - Čtěte rady jak si ochránit své osobní věci a zavazadla  

Včera ráno přišel o batoh a věci v něm uložené mladý muž z Ostravy. Batoh si při jízdě tramvají číslo 4 odložil na podlahu ke svým nohám. Mezi zastávkami Hlavní nádraží a U okresního soudu v Olomouci mu ho však v nestřeženém okamžiku odcizil neznámý lapka. Mladý muž tak přišel nejen o batoh, ale také o notebook včetně příslušenství a nabíječky, MP3, Ipod 32 GB a peněženku s penězi a platební kartou. Škoda byla vyčíslena celkem na 38 200 korun.
 
V pondělí před sedmou hodinu ranní během pěší chůze z ulice Aksamitova na ulici Kateřinskou v Olomouci odcizil neznámý pachatel čtyřicetileté ženě z kabelky, kterou měla neustále při sobě, peněženku s penězi, platební kartou a jinými kartami obchodních řetězců. Neznámý lapka pak za pomocí odcizené platební karty provedl neoprávněný výběr z bankomatu GE Money bank na ulici Jeremenkova, kde vybral pět tisíc korun. Nyní je podezřelý ze spáchání přečinů Krádež a Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Ženě způsobil škodu ve výši 7 600 korun.
 
Rada policie:
S přicházejícím adventem a vánočními svátky dovolte, abychom připomněli několik základních preventivních rad, jak si ochránit osobní věci a zavazadla v prostředcích městské hromadné dopravy. Kapsáři využívají nepozornosti lidí a nedbalého zacházení s majetkem a osobními doklady. Pracují často ve skupinách. Samotná krádež bývá blesková a často nepozorovatelná. Ztráta peněz není jediným důsledkem neopatrnosti. Občané mohou přijít o doklady, kreditní karty či klíče od bytu.
Svá zavazadla nikdy nespouštějte z očí
Snažte se u sebe nenosit větší finanční hotovost, peněženku a doklady noste odděleně
Tašky s penězi a cennými věcmi nenoste na zádech, kam nevidíte
Ženy, které nosíte kabelky přes rameno, kontrolujte jejich uzavření
Muži, peníze, kreditní karty a mobilní telefony ukládejte do vnitřních kapes, nikoli do zadních u kalhot
Pokud sed dostanete do tlačenice, věnujte pozornost bezprostřednímu okolí a své věci dobře střežte
 
 
 por. Mgr. Bc. Marie Štrbáková, DiS.
26. 11. 2013

vytisknout  e-mailem