Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Neznámý pachatel kradl v hračkárně

Jeseník - finanční hotovost přesahující 9.000,- Kč., ukradl neznámý lapka z trezoru. 

Kradl v hračkárně
Krádež v hračkárně šetří jesenická policie. Ve čtvrtek 18. února v době od 11:00 do 13:10 hodin neznámý pachatel využil nepozornosti obsluhy prodejny, která přebírala zboží. Dostal se do prostoru ohraničeným závěsem, který je určen pouze pro personál. Zde se také nachází trezor, do kterého se zloděj dostal pomocí klíčů, které našel poblíž nedobytné skříňky. Dostat se do něj však nebylo složité a z útrob trezoru si odnesl obálku s finanční hotovostí ve výši 9.241,- Kč. Pachatel kradl tak „šikovně“, že si nikdo ze zaměstnankyň nevšiml nikoho ani ničeho podezřelého. Celou věc prošetřuje policie pro přečin krádeže.

Ani doma už není bezpečno
O tom se přesvědčil 81letý muž z Javorníku. Ve středu 17. února od 13:30 do 18:30 hodin se mu neznámý pachatel dostal neuzamčenými dveřmi do předsíně bytu. Zde na věšáku měl poškozený muž pověšený kabát, ve kterém měl peněženku. Zatím co muž byl doma a oddával se každodennímu koloritu života, neznámý pachatel zase prováděl svoji každodenní činnost. Z kabátu odcizil peněženku i se všemi penězi v celkové výši 13.250,- Kč.

V práci je nebezpečno
Už druhý pracovní úraz v tomto týdnu řeší policisté. V prvním případě se jednalo o muže, kterému válcovací stolice amputovala poslední články na čtyřech prstech levé ruky. Momentálně javorničtí policisté prošetřují další pracovní úraz, který se stal v obci Černá Voda. 31letý muž ve čtvrtek 18. února o půl deváté ráno prováděl terénní práce na místním rybníku, společně s dalšími pracovníky. Poté vylezl na korbu nákladního vozidla, ze které spadl. Při pádu utrpěl zlomeninu, která si vyžádala operativní zákrok. Zranění muže je dle lékaře středně těžké. Příčinu pádu policisté stále vyšetřují.       


por. Jiří Černěnko
tiskový mluvčí
 

vytisknout  e-mailem