Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Než naliješ skleničku

Jeseník - Policistům se podařilo zadržet děvět mladistvých pod vlivem alkoholu 

Na sobotu 13. listopadu připravili policisté z územního odboru Jeseník preventivně bezpečnostní opatření v rámci projektu „Než naliješ skleničku“. Celkem 34 policistů se vypravilo do restauračních zařízení a diskoték. Během pěti hodin stihli navštívit 5 zařízení na Jesenicku. Zaměřili se na kontrolu podávání alkoholu nezletilým a mladistvým osobám. Do akce se zapojily i další součinnostní složky - živnostenský a celní úřad, které v navštívených hospůdkách a diskotékách provedly kontrolu po své linii.
Policisté u mladistvých provedli 33 dechových zkoušek. Z nich 9 bylo pozitivních. Rekordmankou byla 17letá dívčina na jesenické diskotéce, která nadýchala 1,74 ‰ alkoholu. Samozřejmě poté byli vyrozuměni rodiče všech odchycených mladistvých a ti si museli své ratolesti vyzvednout na příslušné služebně policie.
V průběhu této akce se policistům podařilo také zadržet 21letého řidiče, který jel se svým vozidlem pod vlivem drog. Testr prokázal přítomnost THC (marihuany) a amfetaminu (pervitinu). Protože policisté měli podezření, že by se řidič - cizinec mohl vyhýbat přestupkovému řízení, uložili mu kauci ve výši 10.000 Kč. Na místě však mladík neměl takovou hotovost, proto mu bylo zadrženo vozidlo.
Mezi výsledky akce bylo také zjištění porušení zákona o pobytu cizinců na našem území. Dva cizinci, kteří navštívili jesenickou diskotéku, u sebe neměli vůbec žádný doklad totožnosti. Za toto porušení byla každému udělena bloková pokuta ve výši 1.000 Kč. Další tisícikorunovou pokutu policisté udělili 26letému cizinci za rušení veřejného pořádku. Během akce slovně útočil na policisty a fyzicky jim bránil ve služebních úkonech. Na opětovné výzvy vůbec nereagoval, proto byl zajištěn a předveden na obvodní oddělení v Jeseníku. Policisté na zpacifikování použili hmaty, chvaty a také služební pouta. Při dechové zkoušce 26letý muž nadýchal 1,7 ‰ alkoholu.

 por. Ing. Tereza Neubauerová

18. listopadu 2010

vytisknout  e-mailem