Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Nehody o víkendu

Přerovsko - nepozornost byla viníkem dopravních nehod 

Dne 25.2.2011 kolem 14.2 hod došlo v Oseku nad Bečvou k dopravní nehodě.
58 letý řidič jel vozidlem Renault Clio od obce Přerov na Lipník nad Bečvou. Během jízdy se plně nevěnoval řízení svého vozidla, v důsledku čehož narazil přední částí svého vozidla do zadní části vozidla VW Transporter, které bylo zaparkováno u pravého okraje vozovky. V důledku nárazu byl VW Transporter odhozen na zadní část před ním stojícího vozidla Citroen Xsara. Citroen Xsara byl odhozen na zadní část před ním stojícího vozidla Citroen Berlingo. V době dopravní nehody se v zaparkovaných vozidlech nenacházely žádné osoby. Alkohol byl u řidiče na místě vyloučen dechovou zkouškou. Ke zranění osob nedošlo. Celková škoda na všech vozidlech byla vyčíslena na 250 000 Kč. Řidiči byla uložena bloková pokuta ve výši 2 000 Kč.
 
 
Dne 27.2.2011 kolem 02:50 hodin došlo v Přerově na nám. T.G.M. k dopravní nehodě. Řidič (1951) při zacouvávání vozidlem Seat Toledo na parkoviště zachytil přední částí o kovový sloupek, umístěný u okraje chodníku u tohoto parkoviště. V důsledku nárazu došlo k vyvrácení a poškození sloupku. Alkohol byl u řidiče na místě vyloučen dechovou zkouškou, ke zranění osob nedošlo. Na vozidle byla škoda vyčíslena na 5 000 Kč, na sloupku na cca 1 000 Kč.
 
 
Dne 27.2.2011 kolem 15.00 hod došlo v Kojetíně  k dopravní nehodě s lehkým zraněním. 53 letý řidič jel vozidlem Ford po vedlejší ulici Olomoucká ve směru ke křižovatce s ulicí Olomoucká. Při přejíždění přes křižovatku na náměstí Dr. E. Beneše nedal přednost v jízdě vozidlu Jeep, jedoucímu po hlavní silnici, které řídila 19 letá řidička. Ta již nedokázala střetu zabránit a narazila přední částí svého vozidla do zadní pravé části vozidla Ford. To bylo nárazem odraženo a narazilo levým bokem do levé strany vozidla Škoda Octavia, řízeného 49 letým řidičem, které stálo v křižovatce na vedlejší silnici. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění spolujezdkyně (1963) ve vozidle Ford, která byla převezena do nemocnice v Kroměříži. Dle lékařské zprávy utrpěla lehké zranění s dobou léčení do 1 týdne. Alkohol bylu u všech účastníků dopravní nehody na místě vyloučen dechovou zkouškou. Škoda na Fordu je 90 000 Kč, na Jeepu 20 000 Kč a na Š-Octavii 30 000 Kč. Dopravní nehoda je i nadále v šetření.
 
 
28.2.2011
por. Mgr. Irena Urbánková

vytisknout  e-mailem