Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Nehodovost na Přerovsku

Přerovsko - nerovnost komunikace, zledovatělá vozovka a nepozornost byly viníky dopravních nehod  

 K dopravní nehodě došlo dne 31.1.2011 kolem šesté hodiny ranní došlo na křižovatce u mostu Legií v Přerově. 
22 letý řidič, jedoucí nákladní vozidlem značky DAF ve směru od ulice Polní na Velké Novosady, nedodržel na přímém úseku vozovky bezpečnou vzdálenost za osobním vozidlem Škoda Felicia, které stálo na křižovatce na signál červené barvy. Následkem toho došlo ke střetu přední částí tahače DAF a zadní částí vozidla Škoda Felicia, řízeného 22 letým řidičem. Alkohol byl u obou řidičů na místě vyloučen dechovou zkouškou, ke zranění osob nedošlo. Na místě zasahovali hasiči HZS Přerov. Škoda na nákladním vozidle byla vyčíslena na 50 000 Kč, na Felicii na 30 000 Kč. 
 
K další z dopravních nehod došlo rovněž dne 31.1.2011 kolem 9.00 hodiny ranní na komunikaci III. třídy. 30 letý řidič jel vozidlem VW Golf od obce Všechovice na Libosváry. Po projetí pravotočivé zatáčky najel vozidlem na nerovnost komunikace - propadlou a rozdrolenou živici ve středové části silnice. V důsledku toho došlo k poškození olejové vany vozidla. Ke zranění osob nedošlo, alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 10 000 Kč.
 
A opět dne 31.1.2011, tentokrát ve večerních hodinách, došlo k malé dopravní nehodě na ulici U Výstaviště v Přerově. 40 letý řidič, jedoucí vozidlem Škoda Fabia, nezvládl na zledovatělém povrchu komunikace řízení svého vozidla. a pravou přední částí Fabie narazil do levé zadní části zde zaparkovaného vozidla Mazda. Alkohol byl u řidiče na místě vyloučen dechovou zkouškou, ke zranění osob nedošlo. Na Fabii byla škoda vyčíslena na 30 000 Kč, na Mazdě na 40 000 Kč.

por. Mgr. Irena Urbánková

1.2.2011

vytisknout  e-mailem