Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Motorkářská sezóna začíná

Celkem na území Olomouckého kraje za rok 2012 došlo k 86 dopravním nehodám řidičů motocyklů. 

Po dlouhé zimě máme zde první pěkné dny, které bezezbytku využijí nadšenci do motorek, aby po delší zimní pauze vyvětrali své motorkářské oblečení a silné stroje.
Každý řádný motorkář ví velmi dobře jak připravit sebe a svůj stroj na nadcházející sezónu, ale co ostatní řidiči? Nejkritičtější jsou vždy první dny nové sezóny, jelikož nástrahy nečíhají na motorkáře jen v podobě rozbitých silnici a zbytku štěrku po zimní údržbě, ale i v samotných řidičích osobních vozidel. Ti si přes zimu odvykli na silnicích potkávat motorky, ale i cyklisty. Proto bychom chtěli apelovat na řidiče osobních vozidel, aby byli v prvních dnech opatrnější a více sledovali provoz a uvědomili si, že řidič motocyklu je mnohem zranitelnější než oni. Samozřejmě i pro natěšené motorkáře platí, aby svoje jarní poblouznění krotili a dali čas řidičům osobních vozidel přivyknout na jejich přítomnost, aby se jejich první vyjížďka nestala poslední a nová sezóna pro ně neskončila dříve, než začala.
Policisté jsou také na zahájení nové sezóny přichystání a především v prvních dnech se zaměří ne jen na motorkáře (na technický stav jejich strojů), ale i ostatní účastníky silničního provozu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Závěrem pár varovných čísel z loňské sezóny. Celkem na území Olomouckého kraje došlo k 86 dopravním nehodám řidičů motocyklů. Pětašedesát motocyklistů se zranilo lehce, jednadvacet těžce, dva motocyklisté svým zraněním na místě podlehli. Pokaždé, když usednete za řidítka svého stroje, jednejte tak, abyste se nestali, statistickými čísli.
Úplným závěrem nezbývá než popřát mnoho šťastných kilometrů a krásných zážitků za řidítky vašich strojů a abyste policejní hlídky potkávali pouze při preventivních akcích.
 
por. Bc. Josef Bednařík
14. dubna 2013

vytisknout  e-mailem