Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Mezinárodní bezpečnostní akce 24-BLUE RAD

OLOMOUCKÝ KRAJ - Ve zvýšené míře jsme dohlíželi na dodržování veřejného pořádku na nádražích a v jejich bezprostřením okolí. 

V termínu od 20. do 26. března 2023 proběhla na území Olomouckého kraje, stejně jako v ostatních krajích, mezinárodní bezpečnostní akce s názvem 24-BLUE RAD, která cílí na kontroly vlakových nádraží a jejich bezprostředního okolí, na odstavné nádražní plochy, na kontrolu mezinárodních a vnitrostátních vlaků, na nelegální migraci, pátraní po hledaných osobách, ale i těch, kteří se v prostoru železnice dopouští protiprávního jednání (sprejerství, krádeže apod.) V širším kontextu policisté v rámci této bezpečnostní akce dohlíží i na dodržování zákazu vstupu a vjezdu na železniční přejezdy, jsou-li tato zařízení v činnosti, na překročení rychlostních limitů na železničních přejezdech, vstupy do kolejiště apod.

Během této akce, která má jednoznačně také preventivní přesah, policisté v kraji zkontrolovali prostory 150 nádraží, bezmála 150 vlakových souprav a vypátrali 5 osob v celostátním pátrání. Řešili také 3 přestupky související s drogami, 2 trestné činy a 34 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Kontroly u železničních přejezdů odhalily mimo jiné 6 řidičů, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky.

Mezinárodní bezpečnostní akce 24-BLUE RAD je jednou z největších akcí, do které jsou zapojeni policisté ze služby pořádkové policie. Zmíněná akce významnou měrou napomáhá snižovat kriminalitu na železnici.

kpt. Mgr. Jiřina Vybíhalová
27. března 2023

Odkazy do noveho okna

24-BLUE RAD

24-BLUE RAD 

Detailní náhled

24-BLUE RAD

24-BLUE RAD 

Detailní náhled

24-BLUE RAD

24-BLUE RAD 

Detailní náhled

24-BLUE RAD

24-BLUE RAD 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem