Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Loupežné přepadení baru v Prostějově

Prostějov - Na barmanku mířil nožem.  

Dne 2.7.2012 kolem 21:30 hodin vstoupil neznámý pachatel do jednoho z barů na ulici Plumlovská v Prostějově. Nejdříve zamířil k výherním automatům, potom se vrátil zpátky k barovému pultu. Obsluhu baru (1987) natlačil za barový pult a se slovy: " Dej mi peníze" požadoval vydání peněz. Dokonce na ženu vytáhl z batohu, který měl u sebe, nůž, mířil na ni a svůj požadavek na vydání peněz zopakoval. Nakonec sám vešel za barový pult, odkud ukradl příruční pokladnu s penězi a klíči od baru a s lupem odešel pryč. Odcizená příruční pokladna byla nalezena prázdná, pohozená nedaleko baru. Ke zranění obsluhy nedošlo, škoda byla vyčíslena na 40 tisíc korun. Policisté na případu intenzivně pracují. Policejním orgánem byly zahájeny úkony trestního řízení pro zločin loupež, za který pachateli, v případě jeho dopadení, hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až 10 let.  
 
Popis pachatele: mělo se jednat o muže ve věku kolem 35 let, hubené postavy s menším břichem, výška kolem 170 cm, pravděpodobně blond vlasů, na hlavě měl kšiltovku tmavší barvy ( do černa). Oblečen byl do červeného trička, bez nápisu a tmavých kalhot. Byl bez vousů či strniště. Hovořil plynule česky. V levé ruce nesl sportovní batoh šedo-červené barvy.

 

Policisté se obrací na případné svědky, kteří by mohli poskytnout jakékoliv informace, vedoucí k objasnění případu, nechť se přihlásí na kterékoliv služebně, případně na bezplatnou telefonní linku 158.  Děkujeme.

11.7.2012

por. Mgr. Irena Urbánková

 

 

vytisknout  e-mailem