Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Loupežná přepadení

Olomouc - tři loupežná přepadení během dvou dnů. 

Dne 21.12.2010 v době kolem 11 hodiny došlo k loupežnému přepadení banky na ulici Dr. Beneše v Uničově. Neznámý pachatel přistoupil k přepážce pokladny a pracovnici předložil lístek s textem, kde požaduje vydání finanční hotovosti. Pachatel měl ruku zasunutou v podpaždí, což navodilo u pracovnice pocit, že má zde ukrytou zbraň a proto mu vydala finanční hotovost ve výši 75 500 korun. Poté pachatel z místa činu odešel. Jednalo se o muže zhruba 170 cm vysokého, štíhlé postavy, ve věku kolem 30 let, krátkých hnědých zvlněných vlasů a snědší pleti.
 
K loupežnému přepadení čerpací stanice na ulici Krapkova v Olomouci došlo v úterý 21.12.2010 v době kolem 17:45 hodin. Neznámý pachatel pod záminkou zakoupení cigaret vešel do prodejní kanceláře čerpací stanice, kde ihned na obsluhu vytáhl zbraň s delší hlavní a tu namířil na obsluhu a natlačil ji na prodejní pult. Načež vydala obsluha číšnický flek s finanční hotovostí přes 23 tisíc korun. K popisu pachatele: muž ve věku 35 – 40 let, zhruba 175 cm vysoký, světlé vlasy a zarostlá tvář. Měl oblečenou černou zimní pracovní bundu s šedým pruhem, červené pracovní kalhoty, na zádech černý batoh. Na hlavě měl černý kulich a pod levým okem měl náplast.
 
Třetí loupežné přepadení se stalo 22.12.2010 v době kolem 01:50 hodin v baru na ulici Voskovcova v Olomouci. Zde dvojice neznámých pachatelů vstoupila do baru. Jeden z pachatelů hlídal u vchodu a druhý pod pohrůžkou použití krátké střelné zbraně požadoval vydání finanční hotovosti, kdy také přinutil obsluhu, aby si nasadila na ruce plastové stahovací pásky. Poté z místa činu odešli s finanční hotovostí 8 tisíc korun. Muž stojící u dveří byl 170 cm vysoký, atletické postavy, tmavší pleti a mluvil česky. Měl oblečené tmavé tepláky a bundu s kapucí. Druhý muž byl vysoký 175 cm, štíhlé postavy, na tváři měl strniště a zbytek tváře měl zahalen pravděpodobně šátkem. Na sobě měl oblečeny černé kalhoty a tmavou bundu s kapucí.
 
Policie ČR žádá občany, kteří mohou identifikovat pachatele ať volají linku 158 nebo se s informacemi přihlásí na nejbližší policejní služebně.
 
por. Bc. Petr Čunderle, DiS.
 
23.12.2010
 

vytisknout  e-mailem