Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Lapeni při činu

Olomoucko - Kradli, čeká je trest 

Snadný výdělek
Podezřelý z přečinu Krádež je od včerejšího dne pětašedesátiletý muž z Ústí nad Labem. V úterý večer po 20 hodině měl v nestřeženém okamžiku odcizit z odložené tašky v prodejním stánku na náměstí v Olomouci peněženku s finanční hotovostí. Svědkem byl pak spatřen, jak se jí zbavuje. Celková škoda byla vyčíslena na více jak 19 tisíc korun.
Této trestné činnosti se dopustil, přestože byl již v minulosti za stejné jednání pravomocně odsouzen. Nyní mu tak hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do tří let.
 
Spadla klec
Policisté zahájili včerejším dnem úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Krádež, které se měl dopustit pětadvacetiletý muž z Olomouce někdy v noci z pondělka na úterý. Pachatel vnikl na pozemek fotbalového klubu v Hodolanech, kde poškodil zámek garážových vrat a vešel dovnitř. Zde odcizil ruční flexu značky Narex a kovový kanystr s benzínem o obsahu 20 litrů benzínu. Následně po poškození oplocení vnikl také do areálu garáží na ulici Lermontovova a zde po škození zámku opět kradl v jedné z garáží. Majitelce odcizil dva kanystry s naftou a 25 litrů alkoholu. Chycen byl policisty na místě krádeže. Celková škoda poškozením a odcizením věcí byla vyčíslena na 7 400 korun. Nyní mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Bc. Marie Štrbákovoá, DiS.

27. 11. 2013

vytisknout  e-mailem