Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Kradli na Jesenicku, ale i na Bruntálsku

Jeseník - Pět mladíků způsobilo škodu za téměř 250.000 Kč 

Kriminalistům se podařilo objasnit celkem pět případů krádeží, které byly spáchány v červnu a červenci na území Jesenicka, ale také Bruntálska.
Usnesení o zahájení trestního stíhání si převzalo celkem pět mladíků ve věku od 21 do 24 let, všichni s bydlištěm na Jesenicku. Společným jednáním způsobili škodu za téměř 250.000 Kč.
Nejdříve na začátku června dva 22letí muži z Jeseníku a Žulové odcizili v Supíkovicích volně odložené kovové díly na vysokozdvižný vozík o celkové váze 760 kg. Všechen lup později odprodali do sběrných druhotných surovin za částku 2.986 Kč.
Téměř o měsíc později dovezl 21letý mladík své dva kumpány do Jeseníku k jedné místní prodejně. Počkal až se jim podaří vloupat do objektu a i s odcizenými věcmi  je poté odvezl z místa činu pryč. Pobrali vše, co se jim hodilo a mělo nějakou cenu např. plechovka lazurovacího laku, příruční pokladna, elektrické nářadí apod., vše za více jak 40.000 Kč. O týden později parta navštívila pro změnu prodejnu v České Vsi. Zde ukradli příruční pokladnu s českou a polskou měnou.
Další dva skutky spáchali v druhé polovině července na Bruntálsku. V Karlové Studánce chtěli vniknout do uzamčeného objektu, ale jejich záměr zmařil spuštěný zvukový alarm. O pár dnů později se společníci vydali do Malé Morávky. Z jedné místní prodejny si odvezli opravdu veliký úlovek. Ve skladu totiž našli cigarety různých značek v hodnotě více jak 125.000 Kč.
Tohoto jednání se tři mladíci ve věku 22 a 24 let dopustili přesto, že byli za stejný trestný čin v posledních třech letech pravomocně odsouzeni.

vytisknout  e-mailem