Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dopadení pachatele

Olomouc-policisté dopadli pachatele, který kradl doručované zásilky 

Policistům z obvodního oddělení Olomouc I. se podařilo dopadnout mladého pachatele, který se rozhodl, že využije svého zaměstnání a nezákonnou cestu si opatří finanční hotovost. Z odcizených zásilek vybíral zboží a následně je prodával.

 Podle slov zástupce vedoucího obvodního oddělení Olomouc I, nadporučíka Bc. Pavla Antoše, policisté sledovali podezřelého muže již od minulého roku. Ten nejprve zapíral, ale pod tíhou důkazu, vypátraných odcizených telefonů se přiznal.
Muž v době od 13. 7. 2009 do 3. 12. 2009 jako zaměstnanec společnosti, která zajišťuje přepravu zásilek, před jejich rozvozem k adresátům odcizil 4 zásilky obsahující mobilní telefon. Policisté dalším šetření tyto 4 mobilní telefony vypátrali a vydali oprávněné osobě poškozené společnosti.   Dále také zjistili, že si muž v době od 5. 12. 2009 do 9. 12. 2009 objednal na dobírku pod smyšleným jménem zásilku, která obsahovala mobilní telefon. Před nakládkou k doručení zásilku odcizil. Tímto společnosti způsobil škodu ve výši 12 tisíc korun. 

 Dne 10. 6. 2010 policisté z obvodního oddělení Olomouc I sdělili podezření z trestných činů porušování tajemství dopravovaných zpráv, podvod a krádež třiadvacetiletému muži z Olomouce. Muži hrozí trest odnětí svobody až na 3 léta.


por. Bc.  Marie Štrbáková

 

vytisknout  e-mailem