Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Další havárie motorkářů

Jeseník - Motorkář podcenil své schopnosti. 

Během krásného a teplého víkendu vyjelo ještě mnoho motorkářů se svými miláčky do ulic.  Bohužel všichni nedojeli ve zdraví domů.
Pro 30letého muže z Rychnova nad Kněžnou byla osudná nově opravená silnice na Červenohorské sedlo. Kvůli vysoké rychlosti nezvládl v sobotu 11. září odpoledne řízení v levotočivé zatáčce. Po pádu na vozovku narazil motorkář do svodidel, kde zůstal se svým strojem zn. Suzuki zaklíněn. Ještě než stihla na místo dopravní nehody přijet záchranná služba, zraněnému muži poskytl první pomoc právě projíždějící lékař. Protože řidič motocyklu utrpěl těžké zranění, musel být letecky transportován do nemocnice v Olomouci. V této chvíli je jeho stav kritický a následující dny ukáží, jestli svůj boj o život vyhraje.
Větší štěstí měl o den později 37letý muž z Písečné. Ten také nepřizpůsobil svoji rychlost v úseku mezi Širokým Brodem a Písečnou. Při nájezdu do levotočivé zatáčky začal brzdit přední brzdou. Podjelo mu přední kolo, upadl na silnici a zůstal ležet i s motocyklem v příkopu. Motorkář utrpěl při pádu lehké zranění.
 

vytisknout  e-mailem