Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Cvičení pořádkové jednotky

Policisté nacvičovali zákroky na Andrově stadionu v Olomouci 

Dne 15. 9. 2010 se uskutečnilo na Andrově stadionu v Olomouci a jeho okolí cvičení pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.
Nácvik bezpečnostního opatření byl zahájený v 08. 30 hodin na hlavním vlakovém nádraží v Olomouci, odkud vyšla skupina 50 figurantů. Jednalo se o studenty Vyšší policejní školy Ministerstva vnitra Brno. Tito studenti, kteří měli roli fotbalových fanoušků, procházeli olomouckými ulicemi směrem k fotbalovému stadionu.

V průběhu pochodu figurantů policisté monitorovali situaci a oddělovali znepřátelené fandy.
Kromě desítek členů pořádkové jednotky byli do cvičení zapojeni příslušníci kynologické a pyrotechnické služby. Simulovaného bezpečnostního opatření se zúčastní příslušníci antikonfliktního týmu, krajští pracovníci SKPV a v neposlední řadě i policejní instruktoři ze služební přípravy.
 
V součinnosti s Policií České republiky se účastnila opatření i Městská policie Přerov a Městská policie Olomouc.

V průběhu cvičení byly simulované různé modelové situace hromadného narušení veřejného pořádku na stadionu nebo anonymní telefonické oznámení o uložení nástražného výbušného systému. Cvičení bylo ukončeno v 13.00 hodin.

Cílem výše uvedeného bezpečnostního opatření byla koordinace složek Policie ČR v součinnosti s Městskou policií Olomouc a Přerov během provádění jednotlivých služebních úkonů a zákroků. Celkem se simulovaného bezpečnostního opatření zúčastnilo přes sto policistů a strážníků.

por. Mgr. Michal Pižurin


 

vytisknout  e-mailem