Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

A K C E „CETO“ byla úspěšně ukončena

Během jedné noci zadrželi dva distributory pervitinu 

Dne 22. 6. 2010 v 00:45 hodin pracovníci kriminální služby olomouckého týmu TOXI s policisty OHS PČR Olomouc u zahradního domku na okraji Olomouce zadrželi dva distributory metamfetaminu pervitinu.
Tím policisté završili několika měsíční akci s názvem “CETO“ a během jedné noci zadrželi dva distributory, kteří se vzájemně znali a patřili do skupiny starších distributorů pervitinu v Olomouci a jeho okolí.
Jednalo se o muže ve věku 48 a 50 let z Olomouce. Pachatelé byli velmi opatrní a své chování často měnili čímž znepříjemňovali práci policie a oddalovali své zadržení. Při zadržení byli velmi překvapení a nekladli žádný odpor.
Následně policisté provedli domovní prohlídky v zahradním domku na okraji Olomouce a v bytě jednoho ze zadržených v Olomouci. Při těchto prohlídkách nalezli různé chemikálie, pervitin, digitální váhy, dealer sáčky a různé prostředky potřebné k výrobě pervitinu. Při prováděných domovních prohlídkách pomáhal také služební pes Areta, která je specialistkou na vyhledávání drog.
Policisté zahájili trestní stíhání obou zadržených pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za tento trestný čin zadrženým pachatelům hrozí trest odnětí svobody až na 5 let.
Dne 24. 6. 2010 byl padesátiletý obviněný muž Okresním soudem v Olomouci vzat do vazby. Obviněný osmačtyřicetiletý muž je stíhán na svobodě.

por. Bc. Marie Štrbáková
 

vytisknout  e-mailem