Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zebra se za Tebe nerozhlédne

Strakonice - Víš, jak správně přecházet? 

     Ve čtvrtek dne 28. dubna 2010 proběhla ve Vodňanech od 10:00 hod. do 11:30 hod. celostátní preventivní akce s názvem „Zebra se za Tebe nerozhlédne“. Cílem této akce je připomenout nejen dětem, ale i dospělým občanům, pravidla chování  chodců a ve vztahu k nim i ostatních účastníků v silničním provozu.
Policisté na bezpečnost chodců, především dětí, přecházejících přes komunikace dohlížejí každodenně, a to v ranních a odpoledních hodinách, kdy žáci přichází a opouští školská zařízení.
     Pro konání každoroční preventivní akce "Zebra se za Tebe nerozhlédne" policisté v tomto roce vytipovali frekventované místo, náměstí Svobody ve Vodňanech, kde se v blízkosti nachází i základní škola.
 
    Akce se zúčastnila také čtvrtá třída místní základní školy (ZŠ Alešova). Žáci si nejprve společně s policisty připomněli základní pravidla správného přecházení a následně poté dohlíželi na chodce pohybující se na náměstí. Policisté společně s dětmi chodce oslovovali a připomínali jim pravidla správného přecházení. Oslovené děti i někteří dospělí obdrželi od policistů publikace k této problematice. 
 
     Ve Vodňanech policisté oslovili celkem 85 chodců a 4 cyklisty. Děti viděly nejen příkladné přecházení přes vozovku po přechodu pro chodce, ale také chodce, kterým přechod zřejmě vůbec nic neříká a řídí se pravidlem: „přecházím co nejkratší cestou“. Většina z nich, ale svoji chybu přiznala a dětem slíbila, že se příště budou řídit pravidly pro správné přecházení vozovky.  
 
zebra se za tebe nerozhlédne 2.jpgzebra se za tebe nerozhlédne 2.jpg
zebra se za tebe nerozlédne 2010.jpgzebra se za tebe nerozlédne 2010.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
por. Mgr. Nováková Jaromíra, (pisst@mvcr.cz)
29. dubna 2010

vytisknout  e-mailem