Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vloupání do rekreačních objektů

Strakonice – Volyňsko – Volyňští policisté pátrají po pachatelích, kteří se vloupali do chat.  

V okrese Strakonice začínají narůstat případy vloupání do rekreačních objektů. Včerejšího dne jsme informovali o vloupání do několika chat v chatové oblasti „U Valšičky“na Volyňsku, dnes k těmto případům přidáme vloupání do chat v katastru obce Nihošovice. Pachatel se vloupal po vypáčení okenice do dvou chat, ze kterých odcizil ruční svítilny a alkoholické nápoje. Majitelům svým jednáním způsobil škodu v celkové výši 3 000 korun.
 
Rekreační objekty jsou v zimním období jejich majiteli méně navštěvované a tato skutečnost nahrává právě pachatelům. Ti v chalupách a chatách hledají možnost přespání, úkryt před chladným počasím a zároveň věci, které by mohli snadno zpeněžit. Nepohrdnou ani potravinami a alkoholickými nápoji, které v objektu naleznou. Majitelům vzniká nejen škoda na odcizených věcech, která už dnes není tak vysoká, neboť chalupáři a chataři dbají více na prevenci a hodnotné věci si odváží do bezpečí, ale stále zůstává po pachateli poměrně vysoká škoda na poškozeném zařízení. Rozhodně se vyplatilo několika majitelům ochranné systémy, například signalizační zařízení při narušení objektu, které pachatele vystraší a od jejich úmyslu vloupat se do objektu upouští. Další radou policistů je častější návštěva opuštěných objektů a v případě zjištění vloupání nevstupovat dovnitř a přivolat Policii ČR. Jen tak uchráníte stopy zanechané pachatelem, které mohou policisté zajistit pro další vyšetřování.
 
Policisté jako každý rok připravují kontroly rekreačních oblastí, při kterých se zaměřují na zabezpečení chat a chalup a zároveň majitelům na místě zanechávají letáčky s datem kontroly a možnostmi ochrany objektů.  
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, pisst@mvcr.cz
18. října 2011
 

vytisknout  e-mailem