Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Opatrnosti není nikdy dost

Strakonice – Předcházet nepříjemnostem se vyplatí.  

Vodňanští policisté běhme týdne řeší již druhý případ krádeže věcí z vozidla zaparkovaného na parkovišti před hřbitovem. Tentokrát pachatel využil toho, že majitel před odchodem nezajistil svůj vůz. Pachatel z vozidla odcizil štěně jorkšíra a digitální fotoaparát. Majiteli tak způsobil škodu ve výši 11 000 korun. Ke krádeži došlo někdy ve čtvrtek po 18:00.
 
Dne 25. října se neznámý pachatel na parkovišti zaměřil se na vozidlo Toyota, u kterého vypáčil a následně rozbil okno u spolujezdce. Z vozidla odcizil kabelku s peněženkou, platební kartou, finanční hotovostí, osobními doklady a dále pracovní kufr se zdravotnickými pomůckami. Škoda na odcizených věcech je vyčíslena na 33 600 korun a škoda na poškozeném okně 5 000 korun.
 
V souvislosti s těmito případy policisté připomínají zásadní rady při návštěvě hřbitovů v době „Dušiček“, kdy mnozí z nás přijíždí uctít památku zesnulých. Základní radou je, nenechávat v zaparkovaných vozidlech na parkovištích viditelně odložené věci.  Policisté, kteří v těchto dnech každoročně provádějí preventivní namátkové kontroly parkovišť, doporučují při odchodu od vozidla zkontrolovat i uzavření oken, včetně střešního, uzavření zavazadlového prostoru a samozřejmě všech dveří vozidla.
 
Také připomínají občanům, především starším lidem, kteří s vozidlem nejezdí každodenně, aby neopomněli zkontrolovat, zda jejich vozidlo má odpovídající technický stav a zda mají platný doklad o zdravotní způsobilosti. Řidiči starší 60ti let se musí podrobit lékařské prohlídce. Ta se obnovuje po pěti letech, tj. v 65 letech, poté po třech letech, v 68 letech a od 68 každé dva roky.
 
Opatrnosti není nikdy dost, proto pamatujte na opatrnou a předpisovou jízdu. Nepříznivé podzimní počasí, kdy je snížená viditelnost, více prší, objevují se ranní mlhy, může být příčinou dopravních nehod.
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, pisst@mvcr.cz
29. října 2010

vytisknout  e-mailem