Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Jezdíme s úsměvem

Strakonice - Radar ukázal i 79 km/h. 

Dnes 8. října 2009 od 10:00 hodin do 12:00 hodin proběhla v obci Bavorov na Strakonicku dopravně bezpečnostní akce s názvem Jezdíme s úsměvem. Děti 5. třídy Základní školy Bavorov si s dopravními policisty Krajského ředitelství policie, Územního odboru Strakonice, zahrály na „opravdové“ policisty.
     Na začátku akce si policisté s dětmi povídali o dopravních přestupcích, o správném a bezpečném chováni na silnici a o sankcích, které za některé přestupky hříšníkům hrozí. Poté je seznámili s radarem a mohla začít samotná preventivní akce, která spočívá v měření rychlosti v obci, v blízkosti školy, do které se zapojují také školáci. Po silniční kontrole děti předají řidičům za správné chování v silničním provozu obrázek usměvavého autíčka a v opačném případě, řidičům „hříšníkům“, předají obrázek zamračeného autíčka. 
     V Bavorově se školáci na vlastní oči přesvědčili, že silnice u jejich školy bezpečná rozhodně není. Hned na začátku akce naměřil radar dva řidiče, kteří překročili stanovenou rychlost. A hned u třetího zastaveného řidiče policisté zjistili požití alkoholu. Hodnota alkoholu v dechu řidiče sice nepřekročila jednu promili, ale příliš k ní nechybělo.
     Malí „policisté“ společně s dopravní hlídkou a za přítomnosti pracovníka České pojišťovny, se kterou je projekt realizován, zkontrolovali za hodinu a půl celkem 18 motorových vozidel. Překvapujícím výsledkem bylo, že pět řidičů překročilo povolenou rychlost, jeden měl propadlou technickou kontrolu a jeden řidič požil alkohol. Nejvyšší  naměřená rychlost v obci byla 79 km/h. 

jezdíme s usmevem 2009 001.jpgjezdíme s usmevem 2009 001.jpg
Jezdíme s úsměvem 2009 - BavorovJezdíme s úsměvem 2009 - Bavorov

 

 

 

 

 

 

 

 

 

por. Mgr. Nováková Jaromíra, (pisst@mvcr.cz)
8. října 2009

vytisknout  e-mailem