Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině z pohledu policie

ZLÍNSKÝ KRAJ: Cizinečtí policisté již týden denně odbavují stovky uprchlíků z Ukrajiny. 

Je to již týden, co v areálu Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně odstartovalo svou činnost Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině (KACPU), jenž vzniklo pro uprchlíky z válkou zasažené Ukrajiny.

Na chodu centra se podílí policisté, hasiči, pracovníci krajského úřadu, ministerstva vnitra, úřadu práce, zdravotní pojišťovny, nemocnice a také tlumočníci a dobrovolníci.

Činnost policistů z odboru cizinecké policie, kteří jsou na místě přítomni 24 hodin denně 7 dní v týdnu, je v centru velmi důležitá. Za dobu svého působení, tedy do dnešního rána, odbavili přes dva a půl tisíce cizinců. Osoby registrujeme, identifikujeme, fotografujeme a vkládáme do systémů. Rovněž společně s pracovníky z Odboru azylové a migrační politiky MV ČR udělujeme víza za účelem strpění pobytu na našem území.

Ode dnešního dne platí krizové opatření Ministerstva vnitra, které pomůže rozložit zátěž při registraci Ukrajinců. Lhůta pro přihlášení po příjezdu na naše území se ze tří pracovních dnů prodloužila na třicet dní.

V centru pomáhají také policejní preventisté, kriminalisté, policisté z pohotovostního a eskortního oddělení. Na dopravu dle potřeby dohlíží dopravní policisté.

10. března 2022, mjr. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem