Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Za volantem neměli co dělat

JIČÍNSKO – Za své chování mohou skončit za mřížemi. 

Ilustrační fotoIlustrační fotoIlustrační fotoIlustrační fotoPolicejní hlídky z Jičínska odhalily o uplynulém víkendu hned čtyři hříšníky se zákazem řízení.

Prvního z nich zastavili policisté ke kontrole na silnici III. třídy ve voze Škoda Octavia v době, kdy jel od Vysokého Veselí na Žeretice. Po nepředložení řidičského průkazu vyšlo najevo, že šestadvacetiletý řidič má vysloven správním orgánem platný zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel.

O rok staršího výtečníka kontrolovala policejní hlídka v obci Běchary. I v tomto případě šofér usedl za volat vozidla Suzuki Ignis i přesto, že má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel do roku 2022. Test na drogy u něho navíc prokázal pozitivní výsledek.

Další stejně starý řidič vozidla Škoda Fabia neunikl pro změnu policejní kontrole v Jičíně. Kromě stejného scénáře jako v předchozích dvou případech měl i on řídit pod vlivem drog.

Poslední případ se odehrál v Kopidlně, kdy policisté kontrolovali dvacetiletého řidiče osobního vozidla BMW. Ten má rovněž platný zákaz řízení do roku 2021.

Všem provinilcům v případě prokázání viny hrozí za jejich protiprávní jednání až dvouletý trest odnětí svobody. Navíc za řízení pod vlivem omamných a psychotropních látek hrozí dvěma mužům ve správním řízení vysoké peněžité tresty a vyslovení dalšího zákazu řízení všech motorových vozidel.

nprap. Aleš Brendl
7. září 2020; 11:15

vytisknout  e-mailem