Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vyloupená prodejna - AKTUALIZACE

HRADECKO - Zmizelo motoristické zboží za statisíce. 

AKTUALIZACE: V uplynulých dnech se královéhradeckým policistům podařilo objasnit vloupání do prodejny s motoristickým zbožím. Z trestných činů krádež, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku jsou obviněni dva velmi zkušení recidivisti ve věku 32 a 46 let. Policisté jim oběma prokázali i další vloupání do jednoho zahradního centra, ke kterému došlo o dva dny později také na Hradecku. Po vypáčení dveří vnikli do prodejny, kde vypáčili další dveře, poškodili 20 květináčů, 10 sádrových sošek a 10 rostlin v celkové hodnotě necelých 25 tisíc korun. Z prodejny následně odcizili trezor s hotovostí a platební kartu s PIN kódem. V bankomatu se jim podařilo vybrat 60 tisíc a dalších 115 tisíc se vybrat pokusili. Dohromady této prodejně způsobili škodu za téměř 290 tisíc korun.
Na mladšího muže byla uvalena vazba, starší je již od konce července ve vězení, kde si odpykává tříletý trest odnětí svobody za jiné krádeže. Z evidencí policisté zjistili, že oba mají pestrou trestní minulost. Mladší, který naposledy opustil brány vězení na podzim roku 2018, má v rejstříku trestů 8 záznamů za spáchané různé trestné činy, starší 20 a navíc 2 záznamy z Německa.
Oběma mužům nyní hrozí trest odnětí svobody od 1 roku do 5 let.

por. Iva Kormošová, 31.1.2022, 9.40
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dne 9. července jsme na operačním středisku přijali oznámení o vloupání do jedné prodejny motoristického zboží na Hradecku, ke kterému muselo dojít  v nočních hodinách z 8. na 9. července. Neznámý pachatel po násilném vniknutí si z prodejny odnesl bundy, kombinézy, helmy, rukavice a kasu s hotovostí. Vše v celkové hodnotě přesahující částku 700 tisíc korun. 

Policisté se obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc. Kdo zaregistroval například podezřelou nabídku prodeje motoristického oblečení značek Alpinestars, Five RFX2 a Macna, ať zavolá na bezplatnou linku 158, nebo se dostaví na jakoukoliv policejní služebnu.

por. Iva Kormošová
22.7.2021, 11.00

Odkazy do noveho okna

vloupání do prodejen

vloupání do prodejen 

Detailní náhled

vloupání do prodejen

vloupání do prodejen 

Detailní náhled

vloupání do prodejen

vloupání do prodejen 

Detailní náhled

vloupání do prodejen

vloupání do prodejen 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem