Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendová dopravní akce

TRUTNOVSKO – Policisté odhalili několik hříšníků. 

Poslední prázdninový víkend přinesl na silnicích zvýšený dohled policistů, neboť se na Trutnovsku v rámci dopravně bezpečnostní akce více zaměřili na kontrolu dodržování všech platných předpisů.

Provedené kontroly odhalily hned čtyři hříšníky, kteří řídili pod vlivem návykových látek. Hranici do jedné promile alkoholu nadýchali řidiči v Trutnově a Vrchlabí.  Pozitivní testy na metamfetamin a amfetamin měli pak provinilci za volantem ve Špindlerově Mlýně a Lánově. Všem jim nyní u správního orgánu hrozí za přestupky v dopravě zákaz řízení a pokuta.

Policisté dále během víkendu vyjížděli k havárii cyklisty v obci Litič, kde svou roli sehrál také alkohol. Ze soboty na neděli 30. srpna půl hodiny po půlnoci tu měl při průjezdu pravotočivé zatáčky v klesání vyjet vlevo mimo vozovku a skončit v silničním příkopu. Při nehodě muž utrpěl lehké zranění a do péče si ho převzali záchranáři. Dechová zkouška na alkohol u něho odhalila 1,96 promile. Za dopravní přestupek mu pak u správního orgánu hrozí pokuta.

Dalším častým prohřeškem motoristů je nedodržování nejvyšší povolené rychlosti. Za sobotu a neděli zastavili dopravní policisté hned dvacítku řidičů, kteří překročili rychlost a udělili jim pokuty v celkové částce 11 200 korun.

První den nového školního roku pak policisté opět ve zvýšené míře dohlednou na bezpečnost v dopravě. Tak jako v předešlých letech zaujmou stanoviště zejména u přechodů pro chodce, přes které budou mířit školáci zpět do lavic.  

nprap. Lukáš Vincenc
31. srpna 2020, 10:28

Odkazy do noveho okna

DN - Litič

31.8.2020 

Detailní náhled

DN - Litič 2

31.8.2020 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem