Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Týrání zvířat

HRADECKO - Muž nechal psa týdny zavřeného v bytě. 

Policejní vyšetřovatel z oddělení hospodářské kriminality územního odboru Hradec Králové v těchto dnech obvinil z trestného činu týrání zvířat 33letého muže.
Klade mu za vinu, že se o svou fenku křížence plemen Staford, Pitbulteriér a Ridgeback dlouhodobě řádně nestaral. Minimálně tři týdny ji nechal bez dozoru a samotnou v pronajatém bytě, nezajistil ji dostatek potravy, tekutin ani pohybu.
Zanedbaného, podvyživeného a zesláblého psa sotva stojícího na nohou našla zavřeného v pokoji mezi jeho výkaly majitelka bytu, s kterou nájemce nekomunikoval a jež měl v tu dobu u bytu skončenou nájemní smlouvu. Žena okamžitě informovala policisty.
Psa odchytil strážník městské policie a předal ho do útulku, kde si nebyli ani jisti, zda se dožije druhého dne. Přestože měl mít váhu 25 - 30 kg, vážil pouhých 18 kg. Měl zarostlý obojek, přerostlé drápy, zanedbanou kůži a nemocné uši. Nebyl označen mikročipem a ani neměl očkovací průkaz. Díky poskytnuté zdravotní péči pes naštěstí přežil.
Muž, který odjel do jiného města za prací, nechal psa úplně napospas, čímž nedodržel povinnosti chovatele. Z odborného vyjádření vyplynulo, že ho vystavil negativním stresovým vlivům jak biologické povahy v podobě duševních útrap, tak fyzikální povahy v podobě nedostatku pohybu, hladovění a žíznění, tak i chemické povahy v podobě nuceného pobytu v dráždivém mikroklima, které mu způsobily zdravotní poruchy, stavy bolesti a utrpení. Jelikož ho týral trýznivým způsobem hrozí mu v případě prokázání viny trest odnětí svobody od 6 měsíců do 3 let.

por. Iva Kormošová
22.7.2021, 8.45

Odkazy do noveho okna

týrání zvířat

týrání zvířat 

Detailní náhled

týrání zvířat

týrání zvířat 

Detailní náhled

týrání zvířat

týrání zvířat 

Detailní náhled

týrání zvířat

týrání zvířat 

Detailní náhled

týrání zvířat

týrání zvířat 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem