Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Rock for People

HRADECKO - I letošní ročník bez vážnějšího narušení. 

I letošní ročník festivalu Rock For People se obešel (podobně jako před 2 lety) bez vážnějšího narušení veřejného pořádku.

Dopravní policisté se ve větší míře zaměřili na požívání alkoholu a jiných návykových látek u řidičů motorových vozidel. Cílem byl i bezpečný příjezd účastníků na festival, ale také jejich bezproblémový odjezd. Kromě dopravních policistů byli do dohledu nad hladkým průběhem akce zapojeni i další policisté. 

V průběhu konání festivalu policisté uložili dvě blokové pokuty za porušení předpisů v dopravě. V souvislosti s konáním akce byla rovněž vypátrána jedna osoba v celostátním pátrání a prozatím jsme zaevidovali pouze jedno přestupkové jednání po linii majetku.

mjr. Magdaléna Vlčková
16.8.2021

--------------------------------------------

O nadcházejícím víkendu (13.8. do 15.8.) se v prostoru letiště v Hradci Králové koná tradiční hudební festival „Rock for People“, kde se očekává návštěvnost do 7 tisíc lidí, což je o hodně méně oproti předcházejícím ročníkům. Policisté k zajištění hladkého průběhu celé akce posílí výkon služby. To znamená, že zvýší dohled jak v místě konání akce, tak i v jejím blízkém okolí, zejména při příjezdu a odjezdu účastníků festivalu. Podílet se budou policisté z řad dopravní, pořádkové i kriminální policie.

Hlídky dopravní policie budou zejména monitorovat příjezdové trasy na hradecké letiště a kontrolovat dodržování pravidel silničního provozu. Dále se zaměří na případné požívání alkoholu a jiných návykových látek u řidičů motorových vozidel i cyklistů.
Upozorňujeme všechny řidiče, že vzhledem k předpokládanému navýšení počtu chodců a cyklistů na přilehlých komunikacích zde bude nutné dbát zvýšené opatrnosti a zejména ohleduplnosti.

Z pohledu Policie ČR se jedná o festival, který každoročně probíhá bez větších problémů. Samozřejmě vždy přijmeme pár oznámení o krádeži a za volantem přistihneme několik řidičů pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek.

por. Iva Kormošová
12.8.2021, 10.30

vytisknout  e-mailem